Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Η συνέντευξη του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ !

Ο... Βούλγαρος Ρόντρικ Μπλάκνεϊ μίλησε για την επιστροφή στην αγαπημένη του Αθήνα και τον τέταρτο εν ελλάδι σταθμό στην καριέρα του. Στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού μέσω του επίσημου siteτης ομάδας, ο Αμερικανός πλέι μέικερ έδωσε το στίγμα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπλάκνεϊ που από τη Δευτέρα βρίσκεται στη Βουλγαρία έχει δώσει ήδη τα δυο πρώτα φιλικά παιχνίδια με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας. Κι αν στο πρώτο με τη Γεωργία ήταν άποντος, την Τρίτη απέναντι στη Δανία άρχισε να... παίρνει μπρος. Ο «Μου-Μου» είχε 9 πόντους (3/3 2π., 1/6 3π.), 2ρ., 2ασ., 1λ., 1κλ. στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε στη νίκη της ομάδας του με 86-70.


Η συνέντευξη του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ στο www.olympiacos.org...


Ο «Μου-Μου» επιστρέφει στην αγαπημένη του Ελλάδα και δεν κρύβει τη χαρά του. Ένας χρόνος στη χιονισμένη Μόσχα του φάνηκε σαν αιώνας και δεν βλέπει την ώρα να πατήσει και πάλι το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος». Αυτή τη φορά όμως δεν θα μένει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αλλά θα μυρίζει θάλασσα. Τη θάλασσα του Πειραιά. Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού στο επίσημο site της ομάδας...


Αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Βουλγαρία όπου συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας της χώρας. Άλλωστε, πλέον έχει και βουλγάρικη υπηκοότητα: «Προσπαθώ να μπω στο κλίμα», λεει γελώντας και συνεχίζει: «Έχουμε παίξει ήδη δυο φιλικά και το επίπεδο της ομάδας είναι αρκετά υψηλό».


- Μόσχα, Σόφια ή Αθήνα;

- Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απαντήσω. Αθήνα. Στη Ρωσία πέρασα ένα χρόνο που ήταν πολύ το κρύο. Ανυπομονώ να δω τον ήλιο της Ελλάδας. Εντάξει, τη Βουλγαρία δεν την ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω, αλλά πουθενά δεν μπορεί να είναι ομορφότερα από την Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή που έφυγα από τη Θεσσαλονίκη και έζησα στην Αθήνα, την ερωτεύτηκα.


- Αυτός δηλαδή ήταν ο λόγος που δέχτηκες την πρόταση του Ολυμπιακού;

- Ένας από τους λόγους. Παίζοντας στην Ελλάδα έμαθα καλά ότι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναίκός έχουν τεράστια ιστορία και είναι διαφορετικά να παίζεις γι’ αυτές. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια ιστορία κι έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας πολλοί σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Ντέιβιντ Ρίβερτς. Είναι τιμή μου να φορέσει την κόκκινη φανέλα. Ένας ακόμα λόγος που είπα ναι στον Ολυμπιακό είναι ότι η ομάδα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα κι έχει μεγάλους στόχους τόσο σ’ αυτή τη διοργάνωση όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και τέλος, είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι ένας προπονητής όπως είναι ο Πίνι Γκέρσον που έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα στην καριέρα του, με διάλεξε να παίξω γι’ αυτόν.


- Έχεις αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ηρακλή, την ΑΕΚ και το Μαρούσι. Το να παίζεις όμως για τον Ολυμπιακό είναι μια εντελώς διαφορετική... ιστορία. Το άγχος και η πίεση είναι μεγαλύτερα.

- Ξέρω την πίεση που έχουν όσοι είναι στον Ολυμπιακός. Ανυπομονώ να νιώσω κι εγώ αυτή την πίεση γιατί πιστεύω ότι σε βοηθά να παίξεις ακόμα καλύτερα. Μου αρέσει περισσότερο να είμαι σε μια μεγάλη ομάδα με πίεση, παρά σε μια μικρή που κανείς δεν έχει μεγάλες προσδοκίες. Όταν θες να φτάσεις ψηλά πρέπει να νιώθεις την πίεση και να μάθεις να την κάνεις σύμμαχό σου...


- Έχεις μάθει για τους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα μαζί με σένα;

- Έμαθα για τα δυο νέα παιδιά. Τον Βασιλειάδη και τον Μαυρο...


- Μαυροκεφαλίδη.

- Ναι. Δύσκολο όνομα, αλλά καλοί παίκτες και οι δυο (γέλια). Ξέρω για τον Ρόμπερς και τον Γουντς που είναι μεγάλα ταλέντα, ξέρω ότι ο Μπουρούσης μένει στην ομάδα. Αυτός είναι ο άνθρωπός μου. Θεωρώ ότι έχει τεράστιες δυνατότητες. - Θα είσαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του Ολυμπιακού. Είσαι έτοιμος να γίνεις δάσκαλος; - Αισθάνομαι ακόμα πολύ νέος (γέλια)! Αν μου ζητήσουν οι προπονητές να βοηθήσω τα παιδιά με την εμπειρία τότε δεν με ενοχλεί να γίνω δάσκαλος.


- Το ξέρεις ότι τη νέα σεζόν είναι πολύ πιθανό να μπαίνεις στο παιχνίδι από τον πάγκο; Σε ενοχλεί αυτό;

- Καθόλου. Εγώ θέλω να κερδίζει η ομάδα. Όχι να παίζει καλά ο Μπλάκνεϊ. Θα παλέψω σκληρά για να γίνω βασικός κι αν δεν τα καταφέρω, η ομάδα θα είναι και πάλι κερδισμένη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.


- Κι ένα μήνυμα για τους φίλους του Ολυμπιακού;

- Τους έχω... νιώσει καλά ως αντίπαλος κι ανυπομονώ να τους ζήσω κι ως παίκτης της ομάδας. Ας βγούμε όλοι μαζί στο γήπεδο για να κερδίσουμε τίτλους για τον Ολυμπιακό. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί...


Σχολιάστε τον Ρόντρικ, εδώ.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2007

"Πειραιώτης" ο ΜουΜου!

Ο Ολυμπιακος εψαχνε απεγνωσμενα εδω και καιρο να δωσει εμπειρια και αξιοπιστια στην θεση του οργανωτη. Βεβαια τα πραγματα δεν ηταν ευκολα μιας και ουτε πολλοι καλοι ελευθεροι παικτες υπηρχαν αλλα ουτε και ελευθερες θεσεις ξενων διαθεσιμες στο ροστερ. Οταν εγινε γνωστο οτι ο Ροντρικ Μπλακνεϊ θα επαιρνε το βουλγαρικο διαβατηριο οι υπευθυνοι της ομαδας τον εκλεισαν αμεσως. Ο Μουμου προοριζεται για 2ος ποϊντ-γκαρντ πισω απο τον βασικο που προκειται να αποκτηθει μεσα στις επομενες μερες. Ο Μπλακνεϊ μπορει για τους πολλους να μην αποτελει το μεγαλο ονομα αλλα ειναι ενας σπουδαιος παικτης ο οποιος εχει μεγαλη εμπειρια και γνωριζει πολυ καλα το Ελληνικο πρωταθλημα. Αρκετα σταθερος παικτης που θα δωσει την απαραιτητη εμπειρια και το καθαρο μυαλο που χρειαζονται στην ομαδα!

Αναλυτικα η ανακοινωση της ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ. Ο 31άχρονος γκαρντ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τη σεζόν 2007-08"

Δειτε τα στατιστικα και αφηστε το σχολιο σας για τον ΜουΜου εδω!

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και NIKE μαζί !

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη σύναψη τριετούς συνεργασίας με την εταιρία αθλητικών ειδών NIKE, που θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής αθλητικού υλικού της ομάδας μπάσκετ.

Γι’ αυτή τη νέα συνεργασία, ο sports marketing manager της ΝΙΚΕ στην Ελλάδα, κ. Μάνθος Δουζίνας επισήμανε...

«Η ΝΙΚΕ, ως η μεγαλύτερη μπασκετική εταιρία πρέπει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μεγάλων ομάδων όπως είναι ο Ολυμπιακός και να στηρίζει γενικά το μπάσκετ.

Η ΝΙΚΕ συνδέεται πάντα με τις επιτυχίες και είμαστε σίγουροι ότι η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη επιτυχίες για τον Ολυμπιακό.

Η συνεργασία μας είναι για τα επόμενα τρία χρόνια, αν και πιστεύω ότι θα είναι για πολλά περισότερα».

Σχολιάστε την συμφωνία με την ΝΙΚΕ, εδώ.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Ρόμπερτς: «Ήρθα γιατί θέλω να παίζω»

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού έδωσε ο Λόρενς Ρόμπετς στο επίσημο site της ομάδας. Ο 25άχρονος Αμερικανός από το Χιούστον όπου βρίσκεται και δουλεύει ατομικά μίλησε για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του...

Δεν έχει παίξει ποτέ μπάσκετ εκτός Ηνωμένων Πολιτείων. Από το κολέγιο κατευθείαν στο ΝΒΑ. Μια μετεγγραφή στην Ελλάδα σίγουρα είναι μεγάλο βήμα και πολλοί θα δυσκολεύονταν. Όχι όμως και ο Λόρενς Ρόμπερτς που ξέρει τι θέλει στη ζωή του: «Θα μπορούσα να μείνω στο ΝΒΑ και να έπαιζα λίγο. Εγώ όμως θέλω να παίζω. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και δεν μπορώ να κάθομαι ως θεατής. Ναι το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και όλοι θέλουν να είναι εκεί, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίζω και να διασκεδάζω με το μπάσκετ».

Από το Χιούστον όπου βρίσκεται, μίλησε στο www.olympiacos.org για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του: «Έψαξα πολύ για τη νέα μου ομάδα και όλα όσα έμαθα ακούγονται όμορφα. Θέλω όμως να τα δω κι από κοντά».

- Αυτή την περίοδο είσαι σε διακοπές;
- Όχι. Οι διακοπές μου έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Δουλεύω ατομικά κάθε μέρα, παίζω πολύ τένις για να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και περιμένω να με ειδοποιήσει η ομάδα για το πότε ξεκινάμε...

- Ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν θα έχει πολλούς νέους παίκτες. Στην ίδια περίπου ηλικία με σένα.
- Αυτό είναι πολύ καλό. Είχαμε νέα ομάδα και στους Γκρίζιλς. Δεν ξέρω τους συμπαίκτες μου, αλλά το γεγονός ότι είναι μικροί σε ηλικία σημαίνει ότι έχουν δίψα και θέλουν να κερδίσουν τίτλους.

- Στο Μέμφις είχε συμπαίκτη και τον Πάου Γκασόλ. Τον ρώτησες για το τι σε περιμένει στην Ευρώπη;
- Ο Πάου είναι ο δικός μου άνθρωπος. Του μίλησα αφότου είχα συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Μου είπε τα πάντα και ότι θα μου αρέσει αυτό που θα δω. Αν τον χρειαστώ για το οτιδήποτε θα του τηλεφωνήσω.

- Τι περιμένεις απ’ αυτή την αλλαγή στην καριέρα σου; Ο στόχος είναι να επιστρέψει στο ΝΒΑ;
- Πιστεύω ότι μετά τον Ολυμπιακό θα είμαι σοφότερος και θα έχω βελτιωθεί τόσο ως παίκτης, αλλά και ως άνθρωπος. Έχω παίξει μπάσκετ στο κολέγιο, στο ΝΒΑ και τώρα στον Ολυμπιακό. Κάθε εμπειρία για μένα είναι σημαντική, αλλά θεωρώ ότι αυτή θα είναι η πιο σημαντική. Σίγουρα κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Όλοι θέλουν να είναι εκεί. Στο μυαλό μου όμως αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός και να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει ψηλά.

- Λίγες μέρες μετά τον ερχομό σου στην ομάδα, σε ακολούθησε και ο Κίντελ Γουντς.
- Το έμαθα. Είναι σπουδαίος παίκτης και σίγουρα θα έχουμε μια σπέσιαλ χρονιά.

- Τι ακριβώς πρέπει να περιμένουν από σένα φίλοι και αντίπαλοι;
- Πολύ ενέργεια. Μου αρέσει να παίζω για την ομάδα και να κάνω αυτά που πρέπει προκειμένου να κερδίζουμε. Σιχαίνομαι την ήττα και πιστεύω ότι οι επιτυχίες έρχονται μέσα από την ομαδική δουλειά. Αυτοί που με επέλεξαν ξέρουν τι μπορώ να κάνω, εγώ το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να τους δικαιώσω...

Σχολιάστε τον Ρόμπερτς, εδώ.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Στα «ερυθρόλευκα» ο Κίντελ Γουντς !

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Κίντελ Γουντς. Ο πρώην παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς, συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια.

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Κίντελ Γουντς
ΥΨΟΣ: 2.03
ΗΜ. ΓΕΝ.: 16/02/1981
ΘΕΣΗ: Φόργουορντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Νορθιστ Μισισιπή, Πόρτλαντ Τρέι Μπλέιζερς, Μαϊάμι Χιτ, Νιου Γιορκ Νικς
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Επιλέχθηκε στο νούμερο 21 του ντραφτ το 2002 από τους Πόρτλαντ Τρέι Μπλέιζερς

Τα Στατιστικά του...

2005-06
ΝΒΑ: 6,7π., 49/76 (64,5%) Β., 107/194 (55%) 2π., 22/60 (36,7%) 3π., 190 (3,9ρ.), 1,0ασ., 0,7κλ., 0,3τ. σε 49 αγώνες και 20,7 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2004-05
ΝΒΑ: 3,3π. 0/0 (-%) Β., 5/12 (41,7%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 6 (2ρ.), 0ασ., 1,3κλ., 0τ. σε 3 αγώνες και 13,3 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2003-04
NΒA: 3,6π. 38/60 (63,3%) Β., 78/208 (37,5%) 2π., 10/29 (34,5%) 3π., 136 (2,2ρ.), 0,7ασ., 0,3κλ., 0,2τ. σε 62 αγώνες και 10,9 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2002-03
NΒA: 2,4π. 7/20 (35%) Β., 56/109 (51,3%) 2π., 3/9 (33%) 3π., 53 (1,0ρ.), 0,2ασ., 0,3κλ., 0,0τ. σε 53 αγώνες και 6,3 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2001-02
NCAA: 32,3π. 230/285 (80,7%) Β., 205/382 (53,6%) 2π., 34/113 (30,1%) 3π., 229 (10,0ρ.), 1,8ασ., 2,0κλ., 0,8τ. σε 23 αγώνες και 31,4 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

Σχολιαστέ τον Αμερικανό, εδώ.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Συνεντεύξεις Λουκά, "Ρόνι" και Κώστα !

Τρείς καινούργιοι παίκτες θα βρίσκονται απο την επόμενη χρονιά, στο ρόστερ της ομάδας του Ολυμπιακού. Με τις δηλώσεις τους οι, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Βασιλειάδης και Ρενάλντας Σειμπούτις εξέφρασαν την πεποίθηση τους πώς έρχονται καλύτερες μέρες για την ομάδα του Πειραιά.

Κώστας Βασιλειάδης:

Στον ενάμισι περίπου χρόνο που έμεινε στη Μάλαγα πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και τη συμμετοχή της ομάδας του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Τα... πράσινα της Μάλαγα δεν του πήγαιναν και για τα επόμενα τρία χρόνια θα αγωνίζεται με τον Αιώνιο Έφηβο στο στήθος. Ο Κώστας Βασιλειάδης εξηγεί μέσω του www.olympiacos.org τους λόγους για τους οποίους έπιασε λιμάνι, στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού...

«Τα πράγματα δεν πήγαιναν όσο καλά τα περίμενα στη Μάλαγα. Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά από τα μισά και μετά σταμάτησα να παίζω χωρίς να ξέρω το λόγο. Ο Ολυμπιακός κάνει μια μεγάλη προσπάθεια που βασίζεται σε νέους παίκτες και ήθελα να είμαι κι εγώ μέρος αυτής της προσπάθειας...», σχολίασε ο 23άχρονος «ερυθρόλευκος» γκαρντ.

- Ποιος ήταν ο λόγος που επέλεξες τον Ολυμπιακό να συνεχίσεις την καριέρα σου;
- Μίλησα πολύ με τον κόουτς Σφαιρόπουλο και μου έδωσε να καταλάβω ότι το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι πολύ οικογενειακό. Έχω πολλούς φίλους στην ομάδα κι αυτό ήταν ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο και φυσικά, ο τρόπος που μου έδειξε η διοίκηση ότι με θέλει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και να θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους και να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους...

- Θέλεις να πεις κάτι για την παλιά σου πλέον ομάδα;
- Δεν έχω παράπονα από τη Μάλαγα. Πήγα με διάθεση να παίξω και να βοηθήσω. Ο προπονητής όμως αποφάσισε πως δεν με χρειάζεται, με απέκλεισε από τα πλέι-οφς, κι έγινε φανερό πως δεν θα είχε νόημα να παραμείνω. Θέλω παρόλα αυτά να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου φέρθηκε άψογα από την πρώτη στιγμή, τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να προσαρμοστώ εύκολα και να νιώσω κομμάτι της ομάδας και κυρίως τον κόσμο, τους φίλους της Ουνικάχα, που μου συμπαραστάθηκαν από την πρώτη έως την τελευταία μέρα και μου έδειξαν τη συμπάθειά τους με κάθε τρόπο. Θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου.

- Το γεγονός ότι στον νέο Ολυμπιακό θα υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες θεωρείς ότι θα είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα;
- Σίγουρα πλεονέκτημα. Όλα αυτά τα παιδιά είναι διψασμένα για να παίξουν μπάσκετ και να κατακτήσουν τίτλους. Δεν είναι τα χρήματα το πρώτο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους, αλλά η δόξα. Και μην ξεχνάτε ότι όλοι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο κίνητρο. Να σπάσουμε το σερί του Παναθηναϊκού.

- Πολλοί είναι όμως αυτοί που λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλους με τόσα πολλά... πιτσιρίκια;
- Έχουμε πάψει να είμαστε ταλέντο εδώ κι αρκετό καιρό. Δεν είμαστε το μέλλον, αλλά το παρόν. Αν σκεφτούν όλοι πόσα σημαντικά παιχνίδια έχει παίξει ο καθένας από μας θα διαπιστώσει ότι έχουμε εμπειρίες που δεν θα αποκτήσουν πολλοί άλλοι παίκτες. Το νεαρό της ηλικίας δεν είναι δικαιολογία και δεν θα είναι δικαιολογία για τη σεζόν που έρχεται. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

- Το γεγονός ότι θα έχεις μπροστά σου έναν παίκτη όπως ο ¶ρβιντας Ματσιγιάουσκας πιστεύεις ότι θα σε κάνει καλύτερο;
- Σίγουρα ναι. Θα με σπρώξει πολύ ο Μάτσας κι εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά για να γίνουμε καλύτεροι. Όταν αντιμετωπίζεις έναν τέτοιο παίκτη καθημερινά στην προπόνηση, μαθαίνεις απ’ αυτόν και σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος σε άμυνα και σε επίθεση.

- Μεγάλωσες σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ που κι εκεί οι φίλαθλοι είναι απαιτητικοί όπως στον Ολυμπιακό. Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους της ομάδας;
- Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Και στις δυο ομάδες ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους και κάνουν πάντα θυσίες. Πέρσι με τη Μάλαγα, σ’ όλα τα παιχνίδια το γήπεδο ήταν γεμάτο. Αυτό θέλω να δω και φέτος στο ΣΕΦ και θα μου κακοφανεί αν δεν είναι. Η διοίκηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι συνέχεια γεμάτο...



Λουκάς Μαυροκεφαλίδης:

Πριν από δυο χρόνια ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειξε σ’ όλο τον κόσμο το ταλέντο του. Η Εθνική Νέων κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής και ο 23άχρονος σέντερ ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης μαζί με τον Κώστα Βασιλειάδη. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2005-06 έκαναν πολλές ομάδες να θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Αυτός προτίμησε τη Ρόμα και στα μισά της χρονιάς δόθηκε δανεικός στη Βαλένθια. Μέσα σε μια σεζόν δηλαδή, είχε εμπειρίες από το ιταλικό πρωτάθλημα, από το ισπανικό και την Ευρωλίγκα. Το εξωτερικό όμως δεν του άρεσε πολύ…

«Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα κι αυτό έκανα. Ήταν πολύ καλή εμπειρία για μένα η σεζόν που πέρασε. Κρατάω τα θετικά, πετάω τις αρνητικές αναμνήσεις και συνεχίζω», σχολίασε ο διεθνής σέντερ στο www.olympiacos.org, στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού.

- Γιατί διάλεξες τον Ολυμπιακό για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
- Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι πολύ σημαντική κι αυτός σίγουρα ήταν ο βασικός λόγος. Σίγουρα όμως ήταν πολύ θετικό για μένα ότι η ομάδα χτίζεται πάνω σε παίκτες της γενιάς μου και η παρουσία του κόουτς Σφαιρόπουλου στο τεχνικό τιμ. Η παρέα ξανάσμιξε κι αυτό είναι σίγουρα καλό, αλλά το βασικό είναι να βγει κερδισμένος ο Ολυμπιακός.

- Το γεγονός ότι στον νέο Ολυμπιακό θα υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες θεωρείς ότι θα είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα;
- Μετά τα 20 δεν είσαι ταλέντο αλλά άντρα. Στα 23 σου χρόνια τι ταλέντο είσαι; Όταν μάλιστα έχεις παίξει τόσα πολλά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός δεν μας πήρε γιατί είμαστε ταλέντα αλλά γιατί πιστεύει ότι είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε την ομάδα στην κορυφή. Κι αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε ούτε τη διοίκηση, ούτε το τεχνικό τιμ που μας εμπιστεύτηκαν.

- Οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι μέσα απ’ αυτό το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα σου ποιοι είναι;
- Εγώ θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος. Να δουλέψω σκληρά και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, γιατί αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει τότε θα φανούμε κι εμείς ακόμα πιο πολύ. Η φιλοσοφία μου είναι ότι τα αγαθά κόποιος κτόνται και ξέρω ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω.

- Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και 10 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά. Φοβάσαι την πίεση που μπορεί να δημιουργηθεί;
- Είναι δεδομένο ότι μπορεί να υπάρξει άγχος, αλλά θεωρώ ότι στο τέλος η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει. Ας είναι το γήπεδο γεμάτο κι ας έχουμε εμείς άγχος. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια και να υποσχεθώ τίτλους και μεγάλο μπάσκετ. Τα κεφάλια κάτω, σκληρή δουλειά και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.


Ρενάλντας Σειμπούτις:

Ήρθε στον Ολυμπιακό όντας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων Ανδρών και MVP της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Αργεντινή. Όλοι έκαναν λόγο για το νέο μεγάλο αστέρι του λιθουανικού μπάσκετ και ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις δεν πρόδωσε τις προσδοκίες κανενός. Στον πρώτο χρόνο του στην Ελλάδα κέρδισε τις καρδιές όλων με το ταλέντο του και τον καταπληκτικό του χαρακτήρα.

Το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στο Μαρούσι προκειμένου να αποκτήσει ακόμα περισσότερες παραστάσεις μιας και θα είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Πριν από λίγες μέρες επιλέχθηκε στο νούμερο 50 του ντραφτ από τους Ντάλας Μάβερικς και παράλληλα υπέγραψε το νέο του τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Όλα του πάνε δεξιά...

«Δεν έχω παράπονο», μας λεει γελώντας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο 22άχρονος γκαρντ συμμετέχει αυτές τις μέρες με τους Ντάλας Μάβερικς στο Summer League του Λας Βέγκας και κάθε μέρα εμφανίζεται καλύτερος: «Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία αυτό που ζω και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ στις υποχρεώσεις μου με τον Ολυμπιακό», σχολίασε ο «Ρόνι» στο www.olympiacos.org.

- Επιλέχθηκες από τους Μάβερικς, αλλά τη νέα χρονιά θα παίζεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού. - Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου. Είμαι ερωτευμένος με τον Ολυμπιακό.

- Γιατί επέλεξες να υπογράψεις νέο τριετές συμβόλαιο;
- Ποιος δεν θα το έκανε; Οι άνθρωποι της ομάδας μου έχουν σταθεί από την πρώτη στιγμή και ο κόσμος είναι καταπληκτικός. Οι καλύτεροι του κόσμου. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Μου έλειψαν όλοι και εύχομαι τώρα που γυρίζω να πανηγυρίσουμε τίτλους.

- Η παρουσία πολλών νεαρών παικτών στην ομάδα, παικτών που έχουν την ίδια ηλικία μ’ εσένα πιστεύεις ότι είναι θετικό;
- Δεν μπορώ να υποσχεθώ για όλους, αλλά είναι σίγουρο ότι η παρουσία όλων αυτών των παικτών θα φέρει έναν άλλο αέρα στην ομάδα. Έμαθα ότι υπέγραψαν ο Βασιλειάδης και ο Μαυροκεφαλίδης. Χάρηκα, γιατί και οι δυο είναι πολύ καλοί παίκτες. Έχουν τεράστιες δυνατότητες, όπως όλα τα νέα παιδιά που είμαστε στην ομάδα. Θέλουμε όμως και δουλειά.

- Η φετινή χρονιά που έπαιξες στο Μαρούσι πιστεύεις ότι σε βοήθησε;
- Ναι, πιστεύω ότι έγινα καλύτερος παίκτης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας που ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν πολύ. Μου έκανε καλό η παρουσία μου εκεί γιατί είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

- Πως νιώθεις που θα έχεις μπροστά σου τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας;
- Ο «Μάτσας» είναι από τους καλύτερους παίκτες και έχω να μάθω πολλά απ’ αυτόν.

- Ο Πίνι Γκέρσον είχε ζητήσει πέρσι να δοθείς δανεικός για να αποκτήσεις εμπειρίες κι αυτός εισηγήθηκε φέτος την επιστροφή σου στην ομάδα...
- Το έχω ξαναπεί ότι ο κόουτς Γκέρσον είναι από τους καλύτερους προπονητές και είναι πολύ σημαντικό να έχει θετική άποψη για μένα. Έρχονται να κάνω αυτά που θα μου πει για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα.

- Η εμπειρία σου από το Λας Βέγκας πως είναι;
- Αν ρωτήσεις όλους τους νέους παίκτες θα σου πουν ότι θέλουν μια μέρα να έρθουν εδώ και να δουν πως είναι. Να... μυρίσουν το ΝΒΑ. Αυτό έκανα κι εγώ φέτος γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει όχι μόνο ως μπασκετμπολίστα αλλά και ως άνθρωπο. Κάθε σημαντική εμπειρία που ζεις σε βοηθάει στο χαρακτήρα σου. Όταν είμαι έτοιμος για το ΝΒΑ και θεωρήσει η ομάδα μου ότι μπορώ να τη βοηθήσω τότε σίγουρα θέλω να έρθω, αλλά τώρα σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό και το πότε θα φορέσω και πάλι τη φανέλα της ομάδας.

Σχολιάστε της μεταγραφές της ομάδας μας, εδώ.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Κόκκινος ο Βασιλειάδης!

http://www.euroleague.net/resourceserver/5170/7dd1e5a9-6d1e-44ba-805c-0858188b732f/c948d5c5fb38b4e07d8610e99efa3eb9/cl/en-US/filename/7dd1e5a9-6d1e-44ba-805c-0858188b732f.jpgΗ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Κώστα Βασιλειάδη. Ο 23άχρονος γκαρντ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Κώστας Βασιλειάδης
ΥΨΟΣ: 2.00
ΗΜ. ΓΕΝ.: 15/3/1984
ΘΕΣΗ: Γκαρντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: ΓΑΣ Κιλκίς, ΠΑΟΚ, Μάλαγα
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Σε εθνικό επίπεδο έχει κατακτήσει ένα αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Αργεντινής (2005) με την Εθνική Νέων Ανδρών. Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Θεσσαλονίκης (2003) με την Εθνική Εφήβων. Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τσεχίας (2004) με την Εθνική Νέων. Χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2002).
Σε συλλογικό επίπεδο, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Μάλαγα το 2006 και συμμετείχε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στην Αθήνα το 2007.
Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της Αργεντινής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων της Τσεχίας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Θεσσαλονίκης. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει 31 πόντους ως ατομικό ρεκόρ, ενώ μαζί με τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού Μίλαν Τόμιτς έχουν το ρεκόρ ευστοχίας τριπόντων σ’ ένα παιχνίδι στην Α1. Στον αγώνα Μακεδονικός - ΠΑΟΚ που διεξήχθη στις 8/11/2003 σημείωσε 7/7 τρίποντα!

Τα Στατιστικά του...

2006-07
ΜΑΛΑΓΑ: 6,8π., 47/58 (81%) Β., 39/62 (63%) 2π., 31/93 (33%) 3π., 67 (2,1ρ.), 0,7ασ., 0,4κλ., 0,06τ. σε 32 αγώνες.
ΜΑΛΑΓΑ (EUROLEAGUE): 6,3π., 32/43 (74,4%) Β., 17/38 (44,7%) 2π., 22/66 (33,3%) 3π., 49 (2,3ρ.), 0,3ασ., 0,4κλ., 0τ. σε 21 αγώνες.

2005-06
ΠΑΟΚ: 12,3π. 111/129 (86%) Β., 62/116 (53,4%) 2π., 45/147 (30,6%) 3π., 86 (3,4ρ.), 1,8ασ., 1,4κλ., 0,07τ. σε 25 αγώνες.
ΜΑΛΑΓΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ): 0π. 0/0 (-%) Β., 0/3 (0%) 2π., 0/3 (0%) 3π., 5 (1,7ρ.), 0ασ., 0κλ., 0τ. σε 3 αγώνες.

2004-05
ΠΑΟΚ: 13,2π., 81/105 (77,1%) Β., 71/111 (63,9%) 2π., 49/127 (38,6%) 3π., 122 (4,4ρ.), ,8ασ., 1,3κλ., 0,08τ. σε 28 αγώνες.
ΠΑΟΚ (ULEB CUP): 13,9π., 37/45 (82,2%) Β., 33/60 (55%) 2π., 26/62 (41,9%) 3π., 48 (3,7ρ.), 1,8ασ., 1,5κλ., 0,08τ. σε 13 αγώνες.

2003-04
ΠΑΟΚ: 15,7π., 104/118 (88,1%) Β., 62/128 (48,4%) 2π., 81/201 (40,3%) 3π., 145 (4,5ρ.), 2,2ασ., 1,1κλ., 0,1τ. σε 30 αγώνες.

2002-03
ΠΑΟΚ: 9,6π., 32/38 (84,2%) Β., 35/69 (50,7%) 2π., 56/148 (37,8%) 3π., 102 (3,6ρ.), 2ασ., 1,1κλ., 0,07τ. σε 28.

2001-02
ΠΑΟΚ: 3,5π., 21/27 (77,8%) Β., 14/29 (48,3%) 2π., 14/34 (41,1%) 3π., 25 (0,9ρ.), 0,7ασ., 0,5κλ., 0,05τ. σε 26 αγώνες.

2000-01
ΠΑΟΚ: 3,5π., 12/15 (80%) Β., 10/19 (52,6%) 2π., 1/9 (11,1%) 3π., 14 (1,4ρ.), 0,6ασ., 0,6κλ., 0,1τ. σε 10 αγώνες.
ΠΑΟΚ (EUROLEAGUE): 0π., 0/0 (-%) Β., 0/0 (-%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 1 (0,5ρ.), 0ασ., 0κλ., 0τ. σε 2 αγώνες.

Σχολιάστε τον Κώστα, εδώ.

Από τη Ρώμη στον Πειραιά...


Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 23άχρονος φόργουορντ-σέντερ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα τρία χρονιά.

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης
ΥΨΟΣ: 2.10
ΗΜ. ΓΕΝ.: 25/7/1984
ΘΕΣΗ: Φόργουορντ - Σέντερ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: ΠΑΟΚ, Ρόμα, Βαλένθια
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Αργεντινής (2005) με την Εθνική Νέων Ανδρών. Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Θεσσαλονίκης (2003) με την Εθνική Εφήβων.

Τα Στατιστικά του...

2006-07
ΡΟΜΑ: 7,2π., 23/33 (69%) Β., 49/86 (57%) 2π., 3/10 (30%) 3π., 75 (4,1ρ.), 0,7ασ., 1,2κλ., 0,2τ. σε 18 αγώνες.
ΡΟΜΑ (ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ): 5,9π., 23/29 (79%) Β., 36/80 (45%) 2π., 2/10 (20%) 3π., 70 (5,0ρ.), 0,5ασ., 0,9κλ., 0,3τ. σε 14 αγώνες.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 3,3π., 14/18 (78%) Β., 21/46 (46%) 2π., 1/7 (14%) 3π., 26 (1,4ρ.), 0,3ασ., 0,4κλ., 0,3τ. σε 18 αγώνες.

2005-06
ΠΑΟΚ: 15,6π. 63/77 (82%) Β., 104/161 (65%) 2π., 8/33 (24%) 3π., 156 (7,8ρ.), 1ασ., 0,7κλ., 0,5τ. σε 20 αγώνες.
ΠΑΟΚ(ULEB CUP): 0,8π. 0/0 (-%) Β., 2/4 (50%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 7 (1,4ρ.), 0,4ασ., 1κλ., 0τ. σε 5 αγώνες.

2004-05
ΠΑΟΚ: 2,2π., 9/16 (56%) Β., 11/25 (44%) 2π., 0/1 (0%) 3π., 24 (1,6ρ.), 0,1ασ., 0,2κλ., 0,1τ. σε 14 αγώνες.

2003-04
ΠΑΟΚ: 4,6π., 33/40 (83%) Β., 31/55 (56%) 2π., 2/3 (66%) 3π., 69 (3,1ρ.), 0,3ασ., 0,3κλ., 0,3τ. σε 22 αγώνες.

2002-03
ΠΑΟΚ: 3,0π., 4/4 (100%) Β., 7/11 (64%) 2π., 0/0 (0%) 3π., 5 (0,8ρ.), 0,16ασ., 0,3κλ., 0,16τ. σε 6 αγώνες.

2001-02
ΠΑΟΚ: 1π., 0/0 (-%) Β., 2/4 (50%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 5 (1,2ρ.), 0,5ασ., 0κλ., 0τ. σε 4 αγώνες.

Σχολιάστε τον "Μαύρο", εδώ.

Ο Λόρενς του Ολυμπιακού

Λιγότερες από 24 ώρες έμεινε "ορφανή" η θέση του Άντριγια Ζίζιτς, καθώς πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε η μεταγραφή του πρώτου ξένου για την σεζόν 2007-2008. Σχολιάστε τις μεταγραφικές κινήσεις αλλά και τα πρώτα σχόλα για τον παίχτη στο forum

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ :

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Λόρενς Ρόμπερτς. Ο απόφοιτος του Μισισίπι Στέιτ και επί μια διετία παίκτης των Μέμφις Γκρίζιλις, συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια.

Who is Who
ΟΝΟΜΑ: Λόρενς Ρόμπερτς
ΥΨΟΣ: 2.06
ΗΜ. ΓΕΝ.: 20/10/1982
ΘΕΣΗ: Π. Φόργουορντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Μπέιλορ, Μισισίπι Στέιτ, Μέμφις Γκρίζιλς
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: No 55 στο ντραφτ του 2005 από τους Σηατλ Σούπερσονικς.
Τα Στατιστικά του...
2006-07
ΝΒΑ: 5,2π., 95/131 (72,5%) Β., 94/206 (46%) 2π., 0/2 (0%) 3π., 261 (4,8ρ.), 0,6ασ., 0,7κλ., 0,2τ. σε 54 αγώνες και 17,9 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
2005-06
ΝΒΑ: 13,9π. 132/182 (73%) Β., 136/243 (56%) 2π., 0/5 (0%) 3π., 215 (7,4ρ.), 1,7ασ., 0,6κλ., 1,9τ. σε 33 αγώνες και 5’,48’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
2004-05NCAA: 16,9π. 189/288 (65,3%) Β., 157/339 (46,3%) 2π., 13/42 (29%) 3π., 352 (11,0ρ.), 1,9ασ., 1,6κλ., 0,8τ. σε 30.
2003-04
NCAA: 16,9π. 144/227 (63%) Β., 163/297 (54,8%) 2π., 12/40 (30%) 3π., 303 (10,1ρ.), 1,2ασ., 1,4κλ., 0,6τ. σε 30.

Ένα μικρό λάθος στα στατιστικά του παιχτη που μας ανακοινώθηκαν, ειναι οτι την σεζον 2005-2006 είχε 1.5 πόντο σε 5.5 λεπτά συμμετοχής, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του NBA.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον νέο παίχτη της ομάδας.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Αντίο Ζιζιτς!

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΚΑΕ Ολυμπιακός πριν λίγα λεπτά έριξε βόμβα, αποδεσμεύοντας τον Αντριγια Ζιζιτς. Έναν παίκτη με τον οποίο πριν λίγους μήνες είχαν συμφωνήσει την επέκταση της συνεργασίας τους. Αν πούμε ότι περιμέναμε μια τέτοια εξέλιξη μάλλον θα ήμασταν ψεύτες…..αν και εδώ και μέρες υπήρχε μια σχετική παραφιλολογία σχετικά με τον αριθμό των κοινοτικών που θα έχει η ομάδα την ερχόμενη σαιζόν. Ελπίζουμε ότι έγινε να έγινε για το καλό του Θρύλου!

Από την μεριά μας να ευχαριστήσουμε τον Αντριγια γιατί ηρθε σε μια πολύ δύσκολη για την εποχή ομάδα και έδωσε και την ψυχή του. Δεν έχουμε κανένα παράπονο και του ευχόμαστε από τα βάθη της ψυχής μας ότι καλύτερο για το μέλλον!

Σχολιάστε τις μεταγραφές τις ομάδας εδώ και τον Αντριγια Ζιζιτς εδώ!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Καυκής ο επόμενος για 2 χρόνια

Έναν ακόμη πόιντ-γκαρντ, τον 27χρονο Παναγιώτη Καυκή, πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του πρώην "κυανέρυθρου" πλέι μέικερ υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο για δύο χρόνια.
Ο 27χρονος γκαρντ (1,97μ.) δεν τα βρήκε με τον Πανιώνιο για την ανανέωση της συνεργασίας τους και οι «ερυθρόλευκοι» έσπευσαν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του.
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Καυκή. Ο 27άχρονος πλέι μέικερ θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας για τα επόμενα δυο χρόνια.
Who is Who
ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Καυκής

ΥΨΟΣ: 1.97
ΗΜ. ΓΕΝ.: 8/5/1980

ΘΕΣΗ: Γκαρντ

ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Αετός Καλλιθέας, Ηλυσιακός, Μακεδονικός, Απόλλων Πατρών, Πανιώνιος
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες το 2005 με τη Β’ Εθνική Ανδρών. 2η θέση στο ULEB Cup το 2005.

Τα Στατιστικά του...

2006-07 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 6,3π., 52/88 (59%) Β., 50/135 (37%) 2π., 16/48 (33%) 3π., 94 (2,9ρ.), 2,7ασ., 1,4κλ. Σε 32 αγώνες και 24’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2005-06 ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: 4,2π. 29/39 (74%) Β., 25/66 (37%) 2π., 7/31 (22%) 3π., 42 (1,8ρ.), 1,2ασ., 1,2κλ., 0,1τ. Σε 24 αγώνες και 18 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2004-05 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: 1,6π., 5/11 (45%) Β., 14/27 (52%) 2π., 1/6 (17%) 3π., 14 (0,6ρ.), 0,9ασ., 0,4κλ., 0τ. Σε 22 αγώνες και 6’59’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2003-04 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: 2,6π., 5/12 (41%) Β., 13/24 (54%) 2π., 7/24 (29%) 3π., 22 (1,1ρ.), 0,7ασ., 0,5κλ., 0,05τ. Σε 20 αγώνες και 11’20’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
Σχολιάστε την απόκτηση του νέου παίχτη του Ολυμπιακού εδώ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Σειμπούτις ως το 2010


Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επιστροφή στην ομάδα του καλαθοσφαιριστή Ρενάλντας Σεϊμπούτις

και την υπογραφή νέου συμβολαίου τριετούς διάρκειας.

Ο Λιθουανός από το Ντάλας όπου βρίσκεται και σε λίγες μέρες θα πάρει μέρος στο Summer League του Λας Βέγκας με την ομάδα που τον επέλεξε στο νούμερο 50 του ντραφ, συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του.

Ο «Ρόνι» θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού ως τη σεζόν 2009-2010 και θα έχει δικαιώμα buy out μόνο για το ΝΒΑ και όχι για κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Ρενάλντας Σεϊμπούτις
ΥΨΟΣ: 1.96
ΗΜ. ΓΕΝ.: 25/12/1986
ΘΕΣΗ: Γκαρντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Σιαουλάι, Μαρούσι
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Αργεντινής (2005) με την Εθνική Νέων Ανδρών της Λιθουανίας. Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Εφήβων της Ρωσίας (2005) με την Εθνική Εφήβων της Λιθουανίας. MVP στο Παγκόσμιο της Αργεντινής και μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Ευρωπαϊκό της Ρωσίας.

Τα Στατιστικά του...

2006-07
ΕΛΛΑΔΑ: 14,6π., 68/89 (76%) Β., 74/129 (57%) 2π., 54/115 (47%) 3π., 53 (1,9ρ.), 1,5ασ., 0,9κλ. Σε 28 αγώνες και 30’29’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2005-06
ΕΛΛΑΔΑ 7,4π. 62/83 (75%) Β., 57/107 (53%) 2π., 30/57 (53%) 3π., 54 (1,5ρ.), 1,2ασ., 0,7κλ., 0,1τ. Σε 36 αγώνες και 18 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
ΕΥΡΩΛΙΚΓΑ: 6,2π., 46/56 (82%) Β., 34/67 (51%) 2π., 10/33 (30%) 3π., 44 (1,9ρ.), 0,6ασ., 0,6κλ., 0τ. Σε 23 αγώνες και 17’50’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

Σχολιαστέ τον "Ρόνι", εδώ.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Το πρόγραμμα της φετινής ευρωλίγκας

H κλήρωση της φετινής ευρωλίγκας κάθε άλλο παρά φιλική προς τον Ολυμπιακό ήταν...λίγο μετά την διεξαγωγή της ο προπονητής της ομάδας Πίνι Γκέρσον προχώρησε σε δηλώσεις :

«Είναι καλύτερο να είναι τα δύσκολα τώρα παρά μετά. Συνήθως όταν η πρώτη φάση είναι δύσκολη, η δεύτερη είναι εύκολη. Όλες οι ομάδες είναι καλές, αλλά αυτή τη στιγμή ανεξαρτήτου ομίλου και ομάδων δεν μπορείς να μετρήσεις τις πραγματικές δυνάμεις. Ίσως μετά απ’ ένα μήνα να έχουμε μια καλή εικόνα. Το πρόγραμμα είναι καλό κι αυτό σίγουρα το κρατάμε. Είναι καλό και για την ομάδα και για τον κόσμο. Η Ευρωλίγκα γίνεται πιο δύσκολη κάθε χρόνο. Το μαύρο άλογο του ομίλου, η ομάδα έκπληξη πιστεύω ότι θα είναι η Πρόκομ».

Το πρώτο τζάμπολ της σεζόν θα γίνει στην Πολωνία, όπου στις 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το παιχνίδι της Πρόκομ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου.Η πρώτη φάση της διοργάνωσης θα λάβει τέλος στις 31 Ιανουαρίου 2008, ενώ η δεύτερη θα διεξαχθεί το διάστημα 13 Φεβρουαρίου με 19 Μαρτίου. Η φάση των "8" θα αρχίσει την 1η Απριλίου και θα τελειώσει στις 10 του μήνα, ενώ το φάιναλ φορ θα γίνει στη Μαδρίτη στις 2 και 4 Μαΐου.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Ολυμπιακού:


Α' όμιλος

1η αγωνιστική (24/25/10)

Πρόκομ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ολυμπιακός - ΤαούΒίρτους

Μπολόνια - Ζαλγκίρις

Σιένα - Ολίμπια Λουμπλιάνας

2η αγωνιστική (31/10-01/11)

Ολίμπια Λουμπλιάνας - Ολυμπιακός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Σιένα

Ζαλγκίρις - Πρόκομ

Ταού - Βίρτους
3η αγωνιστική (07-08/11)

Ολυμπιακός - Βίρτους

Πρόκομ - Ταού

Σιένα - Ζαλγκίρις

Ολίμπια Λιουμπλιάνας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

4η αγωνιστική (14-15/11)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός

Ζαλγκίρις - Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Ταού - Σιένα

Βίρτους - Πρόκομ

5η αγωνιστική (21-22/11)

Ολυμπιακός - Πρόκομ

Σιένα - Βίρτους

Ολίμπια Λιουμπλιάνας - Ταού

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις

6η αγωνιστική (28-29/11)

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις

Ταού – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Βίρτους – Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Πρόκομ – Σιένα
7η αγωνιστική (05-06/12)

Σιένα - Ολυμπιακός

Ολίμπια Λιουμπλιάνας - Πρόκομ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βίρτους

Ζαλγκίρις - Ταού

8η αγωνιστική (12-13/12)

Ταού - Ολυμπιακός

Ζαλγκίρις - Βίρτους

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Πρόκομ

Ολίμπια Λιουμπλιάνας - Σιένα

9η αγωνιστική (19-20/12)

Ολυμπιακός - Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Σιένα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πρόκομ - Ζαλγκίρις

Βίρτους - Ταού

10η αγωνιστική (02-03/01)

Βίρτους - Ολυμπιακός

Ταού - Πρόκομ

Ζαλγκίρις - Σιένα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολίμπια Λιουμπλιάνας

11η αγωνιστική (09-10/01)

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ολίμπια Λιουμπλιάνας - Ζαλγκίρις

Σιένα - Ταού

Πρόκομ - Βίρτους

12η αγωνιστική (16-17/01)

Πρόκομ - Ολυμπιακός

Βίρτους - Σιένα

Ταού - Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Ζαλγκίρις - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

13η αγωνιστική (23-24/01)

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ταού

Ολίμπια Λιουμπλιάνας - Βίρτους

Σιένα - Πρόκομ

14η αγωνιστική (30-31/01)

Ολυμπιακός - Σιένα

Πρόκομ - Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Βίρτους - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ταού - Ζαλγκίρις

Σχολιάστε το πρόγραμμα και τη κλήρωση της ευρωλίγκας εδω