Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Άνετη πρόκριση...

Με τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ να είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού με 20 πόντους, οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο της ΑΕΚ με 69-83 και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, οπου εκει θα βρουν ως αντιπαλο τον Αρη.

Ο Ολυμπιακος εδειξε πολυ καλυτερος καθ'ολη την διαρκεια του αγωνα και τελικα καταφερε να παρει το ροζ φυλλο αγωνα, με σχετικη ευκολια. Η ομαδα του Πειραια πηραν μια διαφορα 10 ποντων απο την αρχη του αγωνα, και δεν την εχασαν παρα στα μεσα του 4ου δεκαλεπτου οπου η αεκ προσπαθησε να κανει μια αντεπιθεση διαρκειας μειωνοντας την διαφορα στου 6 ποντους. Εκει ομως μιλησε η κλαση και η εμπειρια των παικτων του Ολυμπιακου. Πατησαν το γκαζι και καθαρισαν τον αγωνα.

Για τον Ολυμπιακο ξεχωρισαν οι Ροντρικ Μπλακνει, Αρβιντας Ματσιγιαουσκας, Γιωργος Πριντεζης και Γιαννης Μπουρουσης. Απο την αεκ, την κατα τα αλλα φιλοτιμη προσπαθεια, εκαναν οι Μπαρλος, Ουεσον και Κυριτσης.

Σχολιαστε τον αγωνα στα φορουμς του thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 34-42, 51-60, 69-83

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 10 (2), Σι 9, Τσάμης 3 (1), Κυρίτσης 9, Χατζής 6, Μπάρλος 15 (2), Σίμτσακ, Ριβέρα 7 (1), Βασίλιεβιτς 6 (2), Πάβιτς 4.

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 20 (2), Παπαμακάριος 4, Γουντς, Ματσιγιάουσκας 19, Πρίντεζης 12, Μπουρούσης 10 (2), Τσακαλίδης 2, Τεόντοσιτς 2, Βασιλόπουλος 2, Βασιλειάδης 6 (2), Τζάκσον 6 (1).

Μετά το τέλος του ματς ο Πίνι Γκέρσον τόνισε: "Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την ίδια ομάδα δύο φορές την ίδια βδομάδα. Προετοιμαστήκαμε με έναν διαφορετικό τρόπο για αυτό το παιχνίδι. Και το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε. Δεύτερον ήταν θετικό ότι σε ένα εκτός έδρας ματς τους σταματήσαμε κάτω από τους 70 πόντους. Χωρίς πολύ καλή επίθεση σκοράραμε 83 πόντους, ενώ η ΑΕΚ είχε 13 περίπου πόντους στη λήξη των επιθέσεων. Αυτό που είναι σημαντικότερο είναι να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια και να συνεχίζεις στις επόμενες φάσεις".

Αναφορικά με τις υπέρ του διαφορές που χάνει ο Ολυμπιακός, είπε: "Διαφορές (που τις χάνει κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια): Στο μπάσκετ υπάρχει το momentum. Ξέραμε τους λόγους που γίνεται αυτό. Το σημαντικό είναι ότι επανήλθαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και κρατήσαμε στο τέλος της διαφορά. Οι 69 πόντοι σε εκτός έδρας ματς και απέναντι σε μια ομάδα με καλούς παίκτες είναι πολύ σημαντικό, όπως κι επίσης το γεγονός ότι δεχτήκαμε λιγότερους από 17 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο.

Υπάρχουν ματς που σκοράρουμε 100 πόντους και κερδίζουμε κι υπάρχουν άλλα που κρατάμε τον αντίπαλο κάτω από 70 πόντους και κερδίζουμε. Οι παίκτες το ξέρουν αυτό και πρέπει να έρχονται στην προπόνηση δίνοντας το 110% των δυνατότητων τους. Όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει εγγύηση για τα λεπτά συμμετοχής. Το προηγούμενο ματς δεν είναι… ασφάλεια ότι θα παίξεις στο επόμενο. Πρέπει να κερδίζεις το χρόνο σου κάθε μέρα στην προπόνηση. Παίζουμε χωρίς τον Γκριρ και τον Γουντς. Οι παίκτες το ξέρουν αυτό και ανταποκρίνονται. Οι Έλληνες κι ο Μπλάκνεϊ που είναι πολύ έμπειρος παίκτης κέρδισαν το παιχνίδι".

Αγγέλου: "Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια"

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: "Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια το παιχνίδι. Καλή επιτυχία στη συνέχεια. Εμείς προσπαθήσαμε. Αναγκάσαμε για ακόμη μια φορά να παίξει χωρίς τους ψηλούς του, αλλά μας ανάγκασε να κάνουμε και πάλι πολλά λάθη. Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε από αυτό το ματς και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο ένα ο Ολυμπιακός ερχόταν από την Ισπανία και αναγκάστηκε να παίξει ζώνη. Είδαμε πως αντιδράσαμε απέναντι σε μια χαλαρή άμυνα. Στο δεύτερο έπαιξε εντός έδρας σε ένα εύκολο παιχνίδι. Είχε ενέργεια και την έδωσε στην άμυνα. Στις επόμενες ημέρες θα αξιολογήσουμε τα συμπεράσματα των δύο παιχνιδιών και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας".

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση που χρειάζεται η ΑΕΚ, είπε: "Έχουμε δικαίωμα για τρεις αλλαγές στον πρώτο γύρο και δύο στο δεύτερο. Υπάρχουν 2-3 σενάρια τα οποία εξετάζουμε για να κάνουμε την ομάδα ανταγωνιστική. Αυτή τη στιγμή τα συζητάμε". Για τον Κουτλουάι τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει, ενώ σε σχέση με το θέμα του Έιβερι, δήλωσε: "Οι παίκτες δεν είναι μηχανές δεν είναι άνθρωποι.

Είχε ένα προσωπικό ζήτημα η διοίκηση του επέτρεψε να φύγει και θα γυρίσει στις 24 του μηνός. Πήρε άδεια προσωπικά από μένα και τον περιμένουμε. Προσπάθησε να αναβάλει το γάμο του έκανε μεγάλη προσπάθεια (η αγωνιστική ήταν εμβόλιμη λόγω προλυμπιακού). 'Ηταν και πολύ κύριος και πολύ επαγγελματίας. Πήρε άδεια και θα επιστρέψει".

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Έπιασε 1......13άρι!

Το χθεσινο παιχνιδι με την Ολυμπια Λιουμπλιανας στο ΣΕΦ δεν χωρουσε αλλο αποτελεσμα απο νικη του Ολυμπιακου. Οι δυο συνεχομενες εκτος εδρας κατραπακιες απο Σιενα και Ταου, εκαναν την νικη στο χθεσινο ματς επιτακτικη. Και οχι δηλαδη οτι οι Σλοβενοι εχουν καμια σπουδαια ομαδα, και ας κερδισαν και εμας και την ΤΣΣΚΑ στην εδρα τους, αλλα οταν μια ομαδα παλευει με την πλατη στον τοιχο, παντα υπαρχει ο κινδυνος της εκπληξης. Εν τουτοις ο Ολυμπιακος εντος εδρας και μαλιστα με αντιπαλους ανυπαρκτους φαινεται να μην εχει προβλημα.

Αποδιδοντας για αλλη μια φορα εντυπωσιακα στην επιθεση, αλλα και με την γνωστη νωθροτητα στην αμυνα, ο Θρυλος διελυσε τους Σλοβενους με 113-80. Με τους Μπλακνεϊ και Τεοντοσιτς στο τιμονι της ομαδας και τους Βασιλειαδη, Πριντεζη και Ματσας να σκοραρουν ασταματητα δεν ηταν δυνατον να χαθει αυτο το παιχνιδι. Οι εντυπωσεις βεβαια για αλλη μια φορα αναμεικτες, μιας και θα μπορουσαμε πολλα καλαθια που δεχθηκαμε να τα ειχαμε αποφυγει ενω χασαμε και πολλα αμυντικα ριμπαουντς, αδικαιολογητα!!! Πλεον η προσοχη ολων στρεφεται στο ματς του κυπελλου με την αεκ στο ΟΑΚΑ.

Σχολιαστε το παιχνιδι στο φορουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 53-43, 78-61, 113-80

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 9 (2), Παπαμακάριος 4, Γουντς 4 (1), Ματσιγιάουσκας 18 (1), Μπουρούσης 2, Τσακαλίδης 10, Βασιλόπουλος 8 (1), Βασιλειάδης 21 (4), Πρίντεζης 21 (1), Καυκής, Τεόντοσιτς 4, Τζάκσον 12 (1).

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Άνετο βράδυ...

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα επικράτησε της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν την «Ένωση» με 85-77, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής και διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Πειραια εμφανιστηκε για μια ακομη αφορα ασυνδετη στην επιθεση και εδωσε πολλες αφορμες και κυριως ευκαιριες στην ΑΕΚ, να επιστρεψει στο παιχνιδι.

Το παιχνιδι κριθηκε ουσιαστικα στην αρχη του 4ου δεκαλεπτου, εκει οπου ο Ολυμπιακος πατησε το γκαζι και εξαφανιστηκε απο τα ματια του αντιπαλου του. Η ΑΕΚ προσπαθησε να επιστρεψει στο παιχνιδι, κυριως απο τραβιγμενες πλην ευστοχες προσπαθεις του Ειβερι, αλλα στο τελος μιλησε η εμπειρια και η διαφορα κλασης των παικτων του Ολυμπιακου. Ερωτηματικο αποτελει η μη χρησιμοποιηση του Κωστα Βασιλειαδη, σε εναν αγωνα οπου ο Λιθουανος σουπερ σταρ του Ολυμπιακου, Αρβιντας Ματσιγιαουσκας ειχε φορτωθει με φαουλ, απο τα μεσα του 3ου δεκαλεπτου.

Πρωτα "βιολια" για την ομαδα του Ολυμπιακου ηταν ο Αρβιντας Ματσιγιαουσκας ( αν και τραυματιας ) που πετυχε 23 ποντους, ο Ροντρικ Μπλακνευ που πετυχε 12 ποντους και αποτελουσε το αλφα και το ωμεγα στην αμυνα και στην επιθεση του Ολυμπιακου, ο Γιωργος Πριντεζης ο οποιος πετυχε 17 ποντους αν και προερχοταν απο τραυματισμο και ηταν σχετικα ανετοιμος και ο Παναγιωτης Βασιλοπουλος που πετυχε 13 ποντους με 3 τριποντα. Απο την πλευρα της ΑΕΚ, καλυτερη εμφανιση εκαναν οι Ειβερι με 22 ποντους, Κυριτσης με 18 ποντους και Σι με 15 ποντους. Σε πολυ κακη μερα, βρεθηκε ο 19χρονος Μιλος Τεοντοσιτς απο την πλευρα των ερυθρολευκων.

Σχολιαστε την νικη κοντρα στην ΑΕΚ, στα φορουμς του Thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 25-29, 38-49, 63-63, 77-85

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 11 (1), Σι 15 (1), Ταπούτος 2, Κυρίτσης 18 (1), Χατζής, Μπάρλος 6 (1), Έιβερι 22 (6), Σίμτσακ, Βασίλιεβιτς 3 (1), Πάβιτς.

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 12 (1), Παπαμακάριος 6, Πρίντεζης 17 (1), Ματσιγιάουσκας 23 (2), Καυκής 2, Μπουρούσης 8 (1), Τσακαλίδης, Τεόντοσιτς, Βασιλόπουλος 13 (3), Βασιλειάδης, Τζάκσον 4.

"Αφιερωμένη η νίκη στον Κιντέλ και τον... Νίκο"

Ο Κιντέλ Γουντς απουσίαζε από τον αγώνα με την ΑΕΚ, αφού ο θάνατος του 13χρονου ξάδερφού του τον ανάγκασε να πάει στις ΗΠΑ για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του. Ο Γιώργος Πρίντεζης στις δηλώσεις του μετά το ματς όχι μόνο δεν ξέχασε τον Αμερικανό συμπαίκτη του, αλλά του αφιέρωσε και τη νίκη: "Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον Q εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου. Του εκφράζω τα συλληπητήριά μου και τον περιμένουμε να επιστρέψει γρήγορα".

Ο Πρίντεζης, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού, είχε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά προσπάθησε και τελικά έδωσε το "παρών" στο ΟΑΚΑ: "Με βοήθησαν όλοι και κυρίως ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας, Νίκος Λυκουρέσης. Ο γιατρός είπε ότι δεν υπάρχει φόβος υποτροπής και πώς εξαρτιόταν από το πόσο εγώ ο ίδιος θα άντεχα τον πόνο. Πήρα ένα χάπι και μπήκα στο γήπεδο, γιατί εκτιμάω τα όσα μου έχει δώσει αυτή η ομάδα και γι' αυτό άντεξα τον πόνο".

Ο Πίνι Γκέρσον με τη σειρά του θέλησε να πει ευχαριστώ στον Νίκο Λυκουρέση, αλλά και τους Έλληνες παίκτες της ομάδας που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της νίκης: "Είχαμε τρεις τραυματίες και θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο για τη δουλειά που έκανε όλη την εβδομάδα, ώστε να έχω τους παίκτες στη διάθεσή μου.

Οι Έλληνες ήταν πολύ καλοί και κάλυψαν τα κενά των Γκριρ και Γουντς, όπως δεν άφησαν να φανεί και η κακή απόδοση του Τζάκσον. Το παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ θα είναι πολύ δύσκολο, αφού η αντίπαλός μας έπαιξε πολύ καλά στο τρίτο δεκάλεπτο. Ελπίζω πάντως, να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου. Οι Έλληνες παίκτες ξέρουν την Α1 και είναι έμπειροι και γι' αυτό θέλαμε φέτος να έχουμε μεγάλο πάγκο. Όταν κάποιος λείπει, κάποιος άλλος καλύπτει το κενό του και μπορεί να μη σκοράρει το ίδιο, αλλά θα κάνει πολλές δουλειές".

Αγγέλου: "Ο κόσμος είναι απαιτητικός"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου δεν θέλησε να αναφερθεί στην απουσία του κόσμου ακόμη και στο ματς με τον Ολυμπιακό: "Νομίζω ότι δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τον κόσμο, γιατί είμαι καινούριος στην ομάδα. Ο κόσμος στις μεγάλες ομάδες έχει απαιτήσεις. Εγώ αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι κάνουμε καλή δουλειά και θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο.

Ξέραμε τα προβλήματα του Ολυμπιακού, αλλά κι εμείς είχαμε τρία που δεν τα κάναμε γνωστά. Οι Ουέσον και Έιβερι ήταν απροπόνητοι μέχρι την Πέμπτη και ο Κυρίτσης είχε πρόβλημα στο δικέφαλο. Περιμέναμε ότι ο Ολυμπιακός θα μας χτυπήσει μέσα στη ρακέτα με τους Τζάκσον, Μπορούση και Τσακαλίδη. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάναμε, αλλά δεν μου αρέσε όπως αντιδράσαμε στα κρίσιμα σημεία".

Όσο για το αν θα παίξει ο Ριβέρα στο ματς για το Κύπελλο, τόνισε: "Η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί. Εμείς θα προετοιμάσουμε την ομάδα και δεν θέλουμε να προδώσουμε την εμπιστοσύνη των παικτών μας. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές".

*Οι συνεντευξη τυπου βρεθηκε μεσω του σαιτ του sport24.gr!

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Άξιος της μοίρας του...

Για μια ακομη φορα, ο Ολυμπιακος σταθηκε αξιος της μοιρας του και δεν καταφερε να παρει την πρωτη του νικη σε εκτος εδρας ματς, στα πλαισια της 8ης αγωνιστικης της Ευρωλιγκας. Η ομαδα του Πειραια ηττηθηκε με σκορ 75-64 απο τους Ισπανους της Ταου Κεραμικα, και ετσι φαινεται πως χανει το τραινο για την 2η προνομιουχα θεση για το top16 της Ευρωλιγκας.

Καλη εμφανιση απο την ομαδα μας πραγματοποιησε ο Μπλακνευ και ο Τζακσον, ενω απο τους Ισπανους, οι Πριχιονι, Πλανινιτς και Ρακοσεβιτς αποτελεσαν τα πρωτα βιολια για την νικη. Σε ρηχα νερα κινηθηκαν τα αστερια της ομαδας οπως ο Ματσιγιαουσκας, ο Τεοντοσιτς και ο Κουιντελ Γουντς. Τωρα τα βλεματα στρεφονται στον αγωνα κοντρα στην ΑΕΚ, για το κυπελλο Ελλαδας.

Σχολιαστε τον αγωνα με την Ταου, στα φορουμς του Thrylos-fans.net!


Τα δεκάλεπτα: 25-14, 36-38, 57-59, 75-64

Ταού: Πριγκιόνι 6 (2), Ρακόσεβιτς 10 (2), Βιντάλ 4, Πλάνινιτς 12 (2), Τελέτοβιτς 19 (3), Γιασάιτις 4, Σπλίτερ 2, Μάικλ 12, Τζόνσον, ΜακΝτόναλντ 5.

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 13 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 12, Ματσιγιάουσκας 14 (1), Μπουρούσης, Τσακαλίδης 2, Βασιλόπουλος 2, Βασιλειάδης 6 (2), Τεόντοσιτς 3 (1), Τζάκσον 12.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Ο Γκέρσον και η άμυνα ζώνης του...

Άρθρο του Red Patras

Η φετινή ομάδα του μπασκετικού Ολυμπιακού, ξεκίνησε με φιλοδοξίες που έφταναν μέχρι και το ταβάνι του ευρωπαικού στερεώματος, δηλαδή, μέχρι και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Σπουδαίοι παίκτες αποκτήθηκαν, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας επέστρεψε καλύτερος απο πότε στους αγωνιστικούς χώρους, και η ομάδα του Πειραιά, έδειχνε έτοιμη να γράψει την δική της ιστορία, ή καλύτερα, να συμπληρώσει ακόμη μια χρυσή σελίδα, στην πλούσια ιστορία του συλλόγου. Ομώς τα πράγματα στην πράξη, αποδείχτηκαν, κάτι περισσότερο απο δύσκολα.

Ολά σε μια ομάδα μπάσκετ ξεκινούν και τελειώνουν στο ρόστερ της ομάδας και στον προπονητή αυτής. Ο Πίνι Γκέρσον λοιπόν, πολλές φορές κατα το κοντινό παρελθόν είχε “πετάξει το γάντι” στους προέδρους του Ολυμπιακού, για το ρόστερ της ομάδας, θέλοντας να τονίσει οτι το φετινό καλοκαίρι, αν αποκτηθούν οι παίκτες που έπρεπε, η ομάδα θα είχε ολα τα φόντα για να πάει ψηλά. Το ερώτημα που τίθεται εδω πέρα λοιπόν, είναι αρκετά σοβαρό. Αποκτήθηκαν οι παίκτες που έπρεπε ? Αποκτήθηκαν οι παίκτες που μπορούν να συγκροτήσουν ένα ρόστερ, ένα σύνολο, μια ομάδα, για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ξανά, εκεί που του αρμόζει και του ορίζει το παρελθόν. Η απάντηση μάλλον ειναι προφανής. Όχι, όχι, όχι....

Ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι απέκτησε πολλούς παίκτες. Πολλούς και καλούς. Ολοί αυτοί οι παίκτες, μηδενός εξερουμένου, είχαν ενα κοίνο ιδίωμα και χαρακτηριστικό. Ταλέντο στην επίθεση. Η ομάδα λοιπόν, φαίνεται και εκ των πραγμάτων είναι, διαμορφωμένη και στήμενη, στα μέτρα και στις ανέσεις τόσο του προπονήτη, όσο και των ίδιων των παικτών. Με λίγα λόγια, η ομάδα του Ολυμπιακού δείχνει αρκετά απλοική. Ομάδα που βρίσκει λύσεις εύκολες και γρήγορες, χώρις να χρειάζεται να βασίζεται σε κάποια συστήματα, τα οποία χρειάζονται κόπο και εξάσκηση μέσω της προπόνησης, για να βγούν και στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός βασίζεται περισσότερο στο ατομικό επιθετικό ταλέντο του κάθε παίκτη ξεχώριστα, παρά στην ομαδική δουλεία για να βγεί κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό το πράγμα, φαίνεται ο Ολυμπιακός να μην το πληρώνει με μικρότερου βεληνεκούς ομάδες, όπως η Ολυμπιάδα Πάτρας και το Μαρούσι, ωστόσο δεν είναι σε θέση να πάρει παιχνίδια που είναι ιδιαίτερα συμαντικά, με ομάδες ίσου ή ακόμη και ανώτερης δυναμικότητας ( αν πραγματικά υπάρχουν τέτοιες ομάδες στην ευρώπη ). Και αυτό διότι η ομάδα του Ολυμπιακού ειναι μονότονη, απλοική και μονόπλευρα επιθετική.

Είναι λοιπόν γεγονός, οτι αυτή την στιγμή, απο την ομάδα του Πειραιά, λείπει το στοιχείο της άμυνας. Παρ'όλες τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Γκέρσον ότι όλα τα κένα και τα προβλήματα της ομάδας θα δουλευτούν στις προπονήσεις, η ομάδα του παρουσιάζεται μέχρι και... αδούλευτη. Μπορεί επιθετικά ο Ολυμπιακός να παρουσιάζει έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό πλουραλισμό, αλλά ακόμη και αυτό το χαρακτηριστικό, δεν βασίζεται πάνω σε συστήματα δουλέμενα εβδομάδες στις προπονήσεις, αλλά καθάρα, πάνω στο ταλέντο των παικτών που διαθέτει η ομάδα, κάτι που εκ των πραγμάτων ειναι ιδιαίτερα φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς, ποιούς παίκτες διαθέτει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. ( παίκτες σαν τον Ματσιγιάουσκας, τον Γκριρ, τον Γούντς, τον Τζάκσον κτλ. μπορούν να βάλουν πάνω απο 20 πόντους έκαστος, αν βρεθούν φυσικά στην μέρα τους ) Το αν η ομάδα ειναι δουλεμένη και ρολαρισμένη, φαίνεται απο την άμυνα. Και εκέι η ομάδα του Πειραιά, και κατ' επέκτασην, ο προπονήτης Γκέρσον, παίρνουν “κάτω απο την βάση”.

Μπορεί κάποιος πολύ σωστά να σχολιάσει οτι η άμυνα, εκτός απο ταλέντο, προυποθέτει και διάθεση απο τον εκάστοτε παίκτη. Μπορούμε λοιπόν να δεχτούμε το γεγονός οτι ατομικά ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, μπορούμε να επιστρέψουμε στο άρχικο ερώτημα που τέθηκε, και να το ξανασκεφτούμε απο την αρχή. Αποκτήθηκαν λοιπόν οι παίκτες που έχουν την δυνατότητα να φέρουν τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει ? Αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι να ταιριάζουν στην χημεία της ομάδας και να έχουν ο καθένας τους, ξεκάθαρους ρόλους μέσα στο παρκέ ? Γιάτι ο Ολυμπιακός φέτος το καλοκαίρι απέκτησε παίκτες που έχουν ως μοναδικό χαρακτηριστικό το επιθετικό τους ταλέντο ? Γιάτι ο Ολυμπιακός δεν αγόρασε 3-4 αμυντικούς που θα είναι σε θέση να περιορίσουν τον αντίπαλο, σε κρίσιμα σημεία του αγώνα ? Γιατί ο Ολυμπιακός δεν αγόρασε παίκτες που θα έχουν την δυνατότητα να κοντρολάρουν τον ρυθμό της ομάδας και να την οργανώσουν μέσα στο παρκέ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά ? Αν ο κύριος Γκέρσον δεν είναι ο αρμόδιος για να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, τότε, δεν νομίζω οτι μπορεί κανείς άλλος. Δεν νομίζω όμως οτι ο Ολυμπιακός μπορεί να κοιτάει και ψηλότερα...

ΥΓ. Το επόμενο ματς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είναι κόντρα στην Ισπανική Ταού Κεράμικα, στην Βιτόρια ( Φερνάντο Μπούεσα Αρίνα ), σ'ενα γήπεδο που στο 95% των περιπτώσεων ειναι κατηφορικό για τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει το μπάσκετ που ξέρει καθώς η ομάδα της Ταού ( η φετινή περισσότερο απο ποτέ ), ειναι της ίδιας φιλοσοφίας. Και κατα την άποψη μου, στη φιλοσοφία και στον τρόπο σκέψης που θέλει να εμφυσήσει ο Γκέρσον στην ομάδα του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει κανένας να τον συναγωνιστεί.

Εντός πάει καλά.....!

Ενα ευχαριστο απογευμα περασαν παικτες και κοσμος του Ολυμπιακου χθες βραδυ στο ΣΕΦ με αντιπαλο την Ολυμπιαδα Πατρων. Ο Γουντς ειχε κεφια, ο Τεοντοσιτς μοιραζε ασταματητα, η Ολυμπιαδα ηταν τραγικα αστοχη......ε! και καπου εκει τελειωσε η σεμνη τελετη. Με την διαφορα να εχει φτασει σε πολυ μεγαλα υψη (33-12 στο πρωτο δεκαλεπτο και 50-23 στο ημιχρονο) ο Πινι Γκερσον βρηκε την ευκαιρια αφενος μεν να ξεκουρασει καποιους παικτες και αφετερου να μοιρασει τον χρονο στους υπολοιπους. Αρκετα καλοι ηταν και οι Βασιλειαδης και Τσακαλιδης ενω σταθερη αξια για αλλη μια φορα ηταν οι Μασιγιαουσκας και Τζακσον.

Τα βλεματα ολων μας τωρα στρεφονται στο μεγαλο ματς της Πεμπτης με αντιπαλο την Ταου στην Βιτορια. Ενα παιχνιδι πολυ δυσκολο στο οποιο θα πρεπει παικτες και προπονητης να δειξουν σοβαροτητα και να αποδειξουν οτι μπορουν να κερδιζουν και τα δυσκολα παιχνιδια, οχι μονο οταν οι αντιπαλοι ειναι ανυπαρκτοι.

Σχολιαστε το παιχνιδι στο φορουμ των thrylos-fans!


Τα δεκάλεπτα: 33-12, 50-23, 77-44, 100-58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μασιγιάουσκας 11 (5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γουντς 23, Βασιλειάδης 15, Μαυροκεφαλίδης 3, Τσακαλίδης 10, Τεόντοσιτς 2, Καυκής, Μπλάκνεϊ 8 (5 ασίστ), Παπαμακάριος 5 (4 κλεψίματα), Τζακσον 12 (7 ριμπάουντ), Πρίντεζης 4, Μπουρούσης 7 (8 ριμπάουντ).

Δηλώσεις:

Πίνι Γκέρσον: «Ύστερα από τις εκπλήξεις που προηγήθηκαν του δικού μας παιχνιδιού, με "θύματα" τους Πανιώνιο και Πανελλήνιο, μπήκαμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι και έτοιμοι. Πιάσαμε το μέσο όρο, έπιασε και ο αντίπαλος το μέσο όρο του και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Για να τους ικανοποιήσουμε όλους, έπρεπε να μοιράσουμε το χρόνο και να είναι η ομάδα έτοιμη για την Τετάρτη. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά στην άμυνα κι αυτό μας βοήθησε. Αν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό, όλοι θα έρχονταν από το Καραϊσκάκη να δουν το ματς. Όταν, όμως, είναι έξι ώρες στο γήπεδο και, με αυτόν τον καιρό, είναι δύσκολο. Η χειρότερη ώρα για μπάσκετ είναι πέντε το απόγευμα. Το καλύτερο είναι είτε στις 13.30, όπως στην Ισπανία, ή μετά τις 19.00. Δυστυχώς, το ΣΚΑΪ δεν μπορεί να μας δώσει αυτήν την ώρα. Αν με ρωτάτε, όμως, αν προτιμώ 17.00 ή 21.30, προτιμώ το δεύτερο. Από την εμπειρία μου, δεν είναι πάντα καλό να έχεις μεγάλο παιχνίδι, πριν από ένα ακόμα μεγάλο. Δείτε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στον Παναθηναϊκό και σήμερα διασύρθηκε από τη Μάλαγα. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον Κίντελ, εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό. Θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί και νομίζω ότι τα συνεχόμενα παιχνίδια θα τον βοηθήσουν».

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Μοντεπάσι Σιένα - Ολυμπιακός 86-84

Σε ενα ματς που εξελιχτηκε σε τεραστιο ντερμπυ αναμεσα στις δυο ομαδες, οι Ιταλοι καταφεραν να επικρατησουν του Ολυμπιακου με σκορ 86-84, διατηροντας ετσι το αηττητο της εδρας τους τοσο στην Ιταλικη Λιγκα, οσο και στην Ευρωλιγκα. Οι Πειραιωτες πληρωσαν την τραγικη περιφερειακη τους αμυνα, δεχομενοι 14 τριποντα απο τους Ιταλους, δηλαδη κατι περισσοτερο απο τους μισους ποντους της Ιταλικης ομαδας, ενω ειχαν και κακη αποδοση στα αμυντικα ριμπαουντ, δυνοντας ετσι την δυνατητα στους αντιπαλους τους, να παρουν πανω απο 10 επιθετικα ριμπάουντ.

Απο την πλευρα της ομαδας του Ολυμπιακου, σε καλη μερα βρεθηκαν ο Κιντελ Γουντς που πετυχε 20 ποντους, ο Μαρκ Τζακσον που πετυχε 21 ποντους και ο Γιωργος Πριντεζης που πετυχε 17 ποντους και μαζεψε 8 ριμπαουντ, βαζοντας παραλληλα και ενα τριποντο. Απο τους Ιταλους, σε πολυ καλη μερα βρεθηκαν οι Σατο που πετυχε 23 ποντους, ο Θόρντον που πετυχε 17 ποντους, ενω εκπληκτικη εμφανιση στο ζωγραφιστο της ομαδας της Σιενα, εκανε ο Στονρουκ και ο Λαβρινοβιτς με 10 και 11 ποντους αντιστοιχα. Για τους ερυθρολευκους, εκτος κλιματος φανηκε ο MVP της ομαδας του Πειραια, Άρβιντας Ματσιγιαουσκας, που πετυχε μολις 13 ποντους, ενω ο μεσος ορος του στην Ευρωλιγκα βρισκοταν γυρω στους 28 ποντους ανα αγωνα!

Σχολιάστε την ήττα της ομάδας μας στα φορουμ του thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 41-39, 60-63-, 86-84.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Σιένα (Πιαντζιάνι): Μαιντάιρ 9 (1), Θόρντον 17 (4), Καουκένας 10 (2), Στόνρουκ 10 (2), Λαβρίνοβιτς 11 (1), Ιλιέβσκι 3 (1), Ρες, Έζε, Καραρέτο 3 (1), Σάτο 23 (2)

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ, Τεόντοσιτς 8, Γουντς 20 (4), Πρίντεζης 17 (1), Τζάκσον 21, Βασιλειάδης 2, Ματσιγιάουσκας 13 (1), Μπουρούσης 3, Μαυροκεφαλίδης

Γκέρσον: "Είμαστε κοντά"
Την πεποίθησή του, ότι δεν θα αργήσει η μέρα που ο Ολυμπιακός θα κερδίζει και τα δύσκολα εκτός έδρας ματς, εξέφρασε ο Πίνι Γκέρσον.

"Ήταν καλό παιχνίδι κι από τις δυο ομάδες και το δείχνει η αξιολόγηση που είχαν. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να γίνουμε καλοί υπό καθεστώς άγχους. Χάσαμε από την ΤΣΣΚΑ και από τη Σιένα στο τέλος. Στο άμεσο μέλλον θα ξέρουμε πως να κερδίζουμε στο τέλος τέτοια παιχνίδια κι εκτός έδρας. Παίξαμε καλά, αλλά μερικά λάθη μας στο τέλος έδωσαν τη νίκη στη Σιένα."

Όσον αφορά στον Κουιντέλ Γουντς, που ήταν από τους κορυφαίους των "ερυθρολεύκων" στο παιχνίδι, τόνισε: "Ήταν μία σκληρή ήττα. Πήραμε κάποιες κακές αποφάσεις στο τέλος, ειδικά εγώ αλλά η ζωή συνεχίζεται. Έκανα λάθος που άφησα τον Θόρτον στο τρίποντο, αλλά πήγα στη βοήθεια. Κάθε φορά που παίρναμε διαφορά κάναμε λάθη. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Φτάσαμε κοντά αλλά μας γλίστρησε η νίκη από τα χέρια. Πρέπει να συνεχίσουμε να σπρώχνουμε."

Πιανιτζάνι: "Δεν μας δυσκόλεψε ο Πίνι"
Αιχμές κατά της διαιτησίας άφησε ο προπονητής της Μοντεπάσκι, Σιμόνε Πιανιτζάνι, που ξεκαθάρισε ότι τα επιθετικά συστήματα του Πίνι Γκέρσον δεν τον δυσκόλεψαν αφού ήταν... τα γνωστά.

"O Ολυμπιακός είναι κορυφαία ομάδα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κερδίσαμε. Ήταν πολύ θεαματικός ο αγώνας και γενικά πρέπει να σταθούμε σ' αυτό. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν πολύ καλά, αλλά κάποια στιγμή έχασαν τον ρυθμό τους από τη δική μας απόδοση και την πίεση του κοινού, κάνοντας λάθη που εμείς εκμεταλλευτήκαμε. Τα επιθετικά ριμπάουντ μας βοήθησαν στο να "κλέψουμε" τη νίκη. Είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός στην Ευρωλίγκα. Αυτή η νίκη μας έδωσε ενθουσιασμό γιατί είναι πολύ σημαντική από βαθμολογικής πλευράς, χωρίς να σημαίνει ότι κάτι έχει τελειώσει κιόλας."

"Δεν καταλαβαίνω τη συμπεριφορά των διαιτητών σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Σε τρεις περιπτώσεις, ο Τζάκσον έκανε βήματα. Παρότι ήταν περίεργη η διαιτησία, πιέσαμε πολύ και με τη βοήθεια του κοινού μείναμε ζωντανοί και κερδίσαμε. Ο Γκέρσον έπαιξε ζώνη και στην επίθεση τα γνωστά του συστήματα, χωρίς να μας δυσκολέψει και στο τέλος όταν γύρισε την άμυνα σε μαν του μαν είχαμε ανέβει ψυχολογικά."

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Αιγάλεω - Ολυμπιακός 106-112

Κονσέρτο για πολυβόλα ήταν ο αγώνας που έγινε χτές στην Αθήνα, ανάμεσα στο ιδιαιτερα φορμαρισμενο Αιγάλεω και τον Ολυμπιακό. Σε ένα παιχνίδι όπου οι άμυνες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και τα ίνια πήρε το θεαματικό μπάσκετ, οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν του Αιγάλεω με 112-106 για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ιμπράημ Τζάαμπερ έκανε μια καταπλήκτικη εμφανιση σταμάτοντας στους 40 πόντους ενώ ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας σημείωσε 33 και έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ, με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Στιλοβάτες στην εντυπωσιακή νικη της ομαδας του Πειραια εκτος του Ματσιγιαουσκας, ηταν ο Κωστας Βασιλειάδης που πέτυχε 18 πόντους, οσους δηλαδη σκόραρε και ο Γιώργος Πρίντεζης. Απο το Αιγαλεω, ο μεγαλος διακρηθης ηταν ο Τζααμπερ που πετυχε 40 ποντους με 3 τρίποντα. Απο εκει και πέρα, ο ετερος Αμερικάνος της ομαδας του Αιγαλεω προσθεσε αλλους 14 πόντους, ενω και ο τρίτος της παρέας, Πάτερσον, πρόσθεσε αλλους 16 πόντους με 1 τρίποντο.

Σχολιάστε την νίκη της ομάδας μας στα forums του thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 52-46, 71-77, 106-112

Aιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Νικολαΐδης 11(3), Χόχλερ 3(1), Μαγγουνής 5, Τζάαμπερ 40(3), Μπρέισι 14(4), Καλλινικίδης 13(1), Πάτερσον 16(1), Μαριάνοβιτς 4.

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 5, Παπαμακάριος 5(1), Καυκής Ματσιγιάουσκας 33(5), Τεόντοσιτς 5(1), Μπουρούσης 19(1 τρ., 13 ρ.), Τσακαλίδης, Γκριρ, Μαυροκεφαλίδης, Τζάκσον 9(1), Βασιλειάδης 18(5), Πρίντεζης 18.

*Ο Λιν Γκριρ ξεκίνησε στον αγώνα όμως έπαιξε περίπου δυο λεπτά. Ο Αμερικανός γκαρντ ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και αποσύρθηκε στον πάγκο απ' όπου είδε το υπόλοιπο του αγώνα. Ο Γκριρ θα υποβληθεί σε εξετάσεις το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του τραυματισμού του, ενόψει του αγώνα με την Σιένα στην Ιταλία.

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας 90-74

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αφού είχε πρόβλημα στην άμυνα, αλλά όταν αυτό διορθώθηκε και ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας πήρε το όπλο του, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στη νίκη με 90-74, με τον "Μάτσε" να σπάει τα κοντέρ με 32 πόντους!

Απο πλευράς ερυθρόλευκων ξεχωρισαν οι Ματσιγιάουσκας με 32 πόντους, Γούντς με 18 πόντους και οι άλλοι δυο Αμερικάνοι, Γκρίρ και Τζάκσον απο 12 πόντους. Απο την πλευρά των Λιθουανών, καλό παιχνίδι έκαναν οι Μπράουν με 19 πόντους, Κόλινς με 14 πόντους και Μάρκο Πόποβιτς με 10 πόντους και 2 τρίποντα.

Σχολιάστε τον αγώνα στα forums του thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 49-47, 70-61, 90-74

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ, Παπαμακάριος, Γουντς 18 (3), Ματσιγιάουσκας 32 (4), Μπουρούσης 6 (1), Τσακαλίδης 1, Γκριρ 12 (2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 7, Τεόντοσιτς 2, Τζάκσον 12 (1).

Ζαλγκίρις Κάουνας: Γιούρακ 9, Μπράουν 19 (2), Μασιούλις 7 (1), Καλνιέτις, Σαλένγκα, Ζουκάουσκας 4, Γιανκούνας 7, Πόποβιτς 10 (2), Μπράντλεϊ 4, Κόλινς 14.