Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΑΕ Λαρισας - Ολυμπακός 69-96

Σε παρασταση για εναν ρολο μετετρεψε ο Ολυμπιακος τον αγωνα κοντρα στην ΑΕ Λαρισας. Παρα τις πολλες και συμαντικες απουσιες, ο Ολυμπιακος σταθηκε αξιος των περιστασεων και πηρε μια εμφατικη νικη, με 69-96 διαλυοντας οποιες αμφιβολιες ειχαν δημιουργηθει πριν το παιχνιδι για το κατα ποσο η ομαδα του Ολυμπιακου μπορουσε να παρει την νικη, με τοσες απουσιες.

Χωρις λοιπον τους Πριντεζη, Βασιλοπουλο και Βασιλειαδη, ο Ολυμπιακος κερδισε τους Λαρισινους. Απο πλευρας Ολυμπιακου κορυφαιοι ηταν ο Μαρκ Τζακσον που πετυχε 16 ποντους, ο Ιακοβος Τσακαλιδης που πετυχε 15 ποντους, ο Κουιντελ Γουντς με 13 ποντους και ο Μιλος Τεοντοσιτς με 12 ποντους και 2 τριποντα. Απο την αλλη πλευρα, οι Λαρισινοι ειχαν σε καλη μερα τους Καραβανα με 15 ποντους, Κυριακοπουλο με 12 ποντους, τον Παπανικολοπουλο με 13 και τον εντυπωσιακο Κλιμαβιτσιους με 11 ποντους και 3-4 φανταστικα καρφωματα.

Ανησυχια επικρατει ωστοσο, για τους τραυματισμους του Αρβιντας Ματσιγιαουσκας στον αστραγαλο ( κυριως ), αλλα και για τον Ιακοβο Τσακαλιδη που ενιωσε καποιες ενοχλησεις στο ποδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 40-39, 44-67, 69-96

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 12 (4), Κις 2, Παπανικολόπουλος 13 (3), Παπαχρήστος 2, Αγγελακόπουλος 4, Τιγκ 4, Παπανικολάου, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 11, Καραβανάς 15 (1), Τσέρανιτς 6.

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 11 (1), Παπαμακάριος 5 (1), Γουντς 13 (1), Ματσιγιάουσκας 5 (1), Καυκής 7 (1), Μπουρούσης 8, Τσακαλίδης 15, Τεόντοσιτς 12 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Τζάκσον 16.

Γκέρσον: "Κακό μάτι στην ομάδα"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πίνι Γκέρσον τόνισε: "Τα λάθη που κάναμε και τα ριμπάουντ που χάσαμε στο πρώτο μέρος έδωσαν στον αντίπαλό μας 16 παραπάνω επιθέσεις, αλλά στο δεύτερο μέρος διευκολύναμε την κατάσταση με την καλή μας άμυνα. Ωστόσο, η ΑΕΛ άξιζε κάτι καλύτερο από το τελικό σκορ του αγώνα, όμως δεν μπορούσε να επιστρέψει μετά το δικό μας σερί.

Ξέρω ότι ως Έλληνες πιστεύετε στο κακό μάτι και όντως κάτι κακό πρέπει να συμβαίνει με την ομάδα. Ήρθαμε στη Λάρισα με τέσσερις τραυματίες και αποκτήσαμε ακόμη δύο. Ελπίζω την Πέμπτη που θα παίξουμε με την ΤΣΣΚΑ, να έχουμε ένα ικανό ρόστερ. Κάθε μέρα στέλνουμε δύο παίκτες για μαγνητική τομογραφία και μεταξύ μας έχουμε δημιουργήσει ένα αστείο, ότι όποιος δεν πάει... τρώει πρόστιμο!".

Από την πλευρά του ο Κώστας Πιλαφίδης είπε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία στη συνέχεια των υποχρεώσεών του. Ό,τι δώσαμε, πήραμε. Αυτός είναι και νόμος στη ζωή. Όσο προσπαθήσεις, τόσα θα πάρεις πίσω. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί ούτε στο πρώτο ημίχρονο. Να καταλάβουμε ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ένα μάθημα, ώστε να μην καταστρέψουμε όσα έχουμε χτίσει ως τώρα. Πρέπει να έχουμε εγωισμό ως ομάδα. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό".

Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ δήλωσε: "Ξέραμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος και η ΑΕΛ έπαιξε καλά στο πρώτο μέρος, αλλά στα αποδυτήρια ο κόουτς μας έβαλε τις φωνές και μας έβαλε... φωτιά. Και στο δεύτερο ημίχρονο επιστρέψαμε με πολύ καλή άμυνα".

Τέλος, ο Αγγελακόπουλος σημείωσε: "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και αυτό το ξέραμε. Προετοιμαστήκαμε, αλλά παίξαμε όπως έπρεπε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν απαράδεκτοι και δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Τώρα, όμως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να ξεχάσουμε το συγκεκριμένο ματς".