Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Κατάπιε την Ρώσικη "Αρκούδα"!!!!

Mε μια αρχοντικη εμφανιση ο Ολυμπιακος καθαρισε με 71-67 την Ρωσικη ΤΣΣΚΑ Μοσχας, μεγαλο φαβορι για την κατακτηση του τροπαιου της Ευρωλιγκας για φετος, σημειωνοντας ετσι της 7η του νικη στον θεσμο, και παραλληλα μπηκε με αλλον αερα, για την δυσκολη συνεχεια, με στοχο παντα την καταληψη της δευτερης και ισως προνομιουχας θεσης για το top 16 της Ευρωλιγκας.

Ο Ολυμπιακος, αν και αντιμετωπισε πολλες δυσκολιες πριν αλλα και κατα την διαρκεια του αγωνα, δυσκολιες που αφορουσαν κυριως τραυματισμο καποιων παικτων, καταφερε να καμψει την αντισταση του Παπαλουκα και της παρεας του. Ενδεικτικο ειναι οτι πριν απο τον αγωνα ο Ολυμπιακος ειχε εκτος τους Ματσιγιαουσκας, Σχορτσιανιτη, Σειμπουτις, Βασιλειαδη και Τσακαλιδη, με ενοχλησεις τους Πριντεζη και Βασιλοπουλο, ενω καρδιοχτυπησαν κατα την διαρκεια του αγωνα με τους ελαφρεις οπως αποδειχτηκαν τραυματισμους του Κουιντελ Γουντς, και του κορυφαιου χτες, Μιλος Τεοντοσιτς.

Σε ενα καταμεστο ΣΕΦ λοιπον, κορυφαιοι απο πλευρας Ολυμπιακου ηταν ο Μιλος Τεοντοσιτς με 20 ποντους και 3 τριποντα, ο Γιωργος Πριντεζης 11 ποντους και 8 ριμπαουντ, και ο Γιαννης Μπουρουσης με 18 ποντους, 13 ριμπαουντ και 4 τριποντα. Απο την πλευρα των Ρωσων, ο μονος που ουσιαστικα σταθηκε αξιος απεναντι στους παικτες του Ολυμπιακου ηταν ο Τρεισι Λανγκτον που πετυχε 15 ποντους με 5(!) τριποντα και ο Ντειβιντ Αντερσεν με 21 ποντους και 7 ριμπαουντ. Οι Ελληνες της ΤΣΣΚΑ κινηθηκαν σε ρηχα νερα με τον Νικο Ζηση να πετυχενει 6 ποντους με 1 τριποντο, και τον Θοδωρη Παπαλουκα, εμφανως επιρεασμενο απο τον προσφατο τραυματισμο του, να μενει αποντος, εχοντας κανει παραλληλα 3 επιθετικα φαουλ, σε προσπαθειες ντραιβ.

* Οπως τελικα ειχε "ζητησει" ετσι εγινε. Ο λογος για τον Θοδωρη Παπαλουκα ο οποιος αποθεωθηκε απο τον κοσμο του Ολυμπιακου που κατεκλυσε χτες το σταδιο Ειρηνης και Φιλιας. Ενδεικτικα, γυρω στους 11-12.000 κοσμος βρεθηκε χτες στην μεγαλη αναμετρηση με την Ρωσικη ομαδα.

Σχολιαστε την μεγαλη νικη στα φορουμς του thrylos-fans.net!


Τα δεκάλεπτα: 15-15, 39-33, 58-51, 71-67

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Γκριρ 5 (1), Μπλάκνεϊ 6, Γουντς 9 (1), Τζάκσον 2, Μπουρούσης 18 (4), Τεοντόσιτς 20 (3), Παπαμακάριος, Βασιλόπουλος, Πρίντεζης 11, Μαυροκεφαλίδης, Καυκής

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Ζήσης 6, Παπαλουκάς, Λάνγκτον 17 (5), Άντερσεν 21 (1), Ζεβροσένκο, Χόλντεν 7 (2), Γκόρι 7, Σισκάουσκας 9 (1), Κουρμπανόφ

Για τον Κωσταντίνο Αγγελόπουλο

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Πίνι Γκέρσον ανέφερε: "Ηταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ήρθε στο γήπεδο ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, όσο βρίσκομαι εγώ στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι είναι δύσκολο γι' αυτόν, όμως τον ευχαριστώ και του αφιερώνω τη νίκη. Ελπίζω να τον ξαναδούμε σύντομα. Ηταν η πρώτη μου νίκη επί του Ετορε Μεσίνα, ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ μετά από δέκα χρόνια.

Ηταν για όλους μας μία πρόκληση. Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα. Είναι μια μεγάλη νίκη, σε ένα μεγάλο παιχνίδι, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Με το ρόστερ που παρατάξαμε στο παρκέ, έπρεπε να παίξουμε ως ομάδα για να κερδίσουμε".

Ο Γιάννης Μπουρούσης, από την πλευρά του τόνισε: "Δεν κοιτάμε τις παραδόσεις αλλά να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Κάναμε καλές επιλογές στην επίθεση και στο τέλος μας έδωσε μεγάλη δύναμη ο κόσμος. Καθε νίκη μας βοηθάει ψυχολογικά κυρίων όταν είναι απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα".

Μεσίνα: "Κρατήσαμε τη διαφορά"

Στην αντίπερα όχθη ο Ετόρε Μεσίνα είπε: "Είναι σημαντικό στοιχείο ότι κρατήσαμε τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει πιο πλούσιο ρόστερ και έπαιξε καλύτερα σε σχέση με εμάς".