Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Η συνέντευξη του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ !

Ο... Βούλγαρος Ρόντρικ Μπλάκνεϊ μίλησε για την επιστροφή στην αγαπημένη του Αθήνα και τον τέταρτο εν ελλάδι σταθμό στην καριέρα του. Στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού μέσω του επίσημου siteτης ομάδας, ο Αμερικανός πλέι μέικερ έδωσε το στίγμα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπλάκνεϊ που από τη Δευτέρα βρίσκεται στη Βουλγαρία έχει δώσει ήδη τα δυο πρώτα φιλικά παιχνίδια με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας. Κι αν στο πρώτο με τη Γεωργία ήταν άποντος, την Τρίτη απέναντι στη Δανία άρχισε να... παίρνει μπρος. Ο «Μου-Μου» είχε 9 πόντους (3/3 2π., 1/6 3π.), 2ρ., 2ασ., 1λ., 1κλ. στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε στη νίκη της ομάδας του με 86-70.


Η συνέντευξη του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ στο www.olympiacos.org...


Ο «Μου-Μου» επιστρέφει στην αγαπημένη του Ελλάδα και δεν κρύβει τη χαρά του. Ένας χρόνος στη χιονισμένη Μόσχα του φάνηκε σαν αιώνας και δεν βλέπει την ώρα να πατήσει και πάλι το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος». Αυτή τη φορά όμως δεν θα μένει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αλλά θα μυρίζει θάλασσα. Τη θάλασσα του Πειραιά. Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού στο επίσημο site της ομάδας...


Αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Βουλγαρία όπου συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας της χώρας. Άλλωστε, πλέον έχει και βουλγάρικη υπηκοότητα: «Προσπαθώ να μπω στο κλίμα», λεει γελώντας και συνεχίζει: «Έχουμε παίξει ήδη δυο φιλικά και το επίπεδο της ομάδας είναι αρκετά υψηλό».


- Μόσχα, Σόφια ή Αθήνα;

- Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απαντήσω. Αθήνα. Στη Ρωσία πέρασα ένα χρόνο που ήταν πολύ το κρύο. Ανυπομονώ να δω τον ήλιο της Ελλάδας. Εντάξει, τη Βουλγαρία δεν την ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω, αλλά πουθενά δεν μπορεί να είναι ομορφότερα από την Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή που έφυγα από τη Θεσσαλονίκη και έζησα στην Αθήνα, την ερωτεύτηκα.


- Αυτός δηλαδή ήταν ο λόγος που δέχτηκες την πρόταση του Ολυμπιακού;

- Ένας από τους λόγους. Παίζοντας στην Ελλάδα έμαθα καλά ότι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναίκός έχουν τεράστια ιστορία και είναι διαφορετικά να παίζεις γι’ αυτές. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια ιστορία κι έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας πολλοί σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Ντέιβιντ Ρίβερτς. Είναι τιμή μου να φορέσει την κόκκινη φανέλα. Ένας ακόμα λόγος που είπα ναι στον Ολυμπιακό είναι ότι η ομάδα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα κι έχει μεγάλους στόχους τόσο σ’ αυτή τη διοργάνωση όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και τέλος, είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι ένας προπονητής όπως είναι ο Πίνι Γκέρσον που έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα στην καριέρα του, με διάλεξε να παίξω γι’ αυτόν.


- Έχεις αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ηρακλή, την ΑΕΚ και το Μαρούσι. Το να παίζεις όμως για τον Ολυμπιακό είναι μια εντελώς διαφορετική... ιστορία. Το άγχος και η πίεση είναι μεγαλύτερα.

- Ξέρω την πίεση που έχουν όσοι είναι στον Ολυμπιακός. Ανυπομονώ να νιώσω κι εγώ αυτή την πίεση γιατί πιστεύω ότι σε βοηθά να παίξεις ακόμα καλύτερα. Μου αρέσει περισσότερο να είμαι σε μια μεγάλη ομάδα με πίεση, παρά σε μια μικρή που κανείς δεν έχει μεγάλες προσδοκίες. Όταν θες να φτάσεις ψηλά πρέπει να νιώθεις την πίεση και να μάθεις να την κάνεις σύμμαχό σου...


- Έχεις μάθει για τους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα μαζί με σένα;

- Έμαθα για τα δυο νέα παιδιά. Τον Βασιλειάδη και τον Μαυρο...


- Μαυροκεφαλίδη.

- Ναι. Δύσκολο όνομα, αλλά καλοί παίκτες και οι δυο (γέλια). Ξέρω για τον Ρόμπερς και τον Γουντς που είναι μεγάλα ταλέντα, ξέρω ότι ο Μπουρούσης μένει στην ομάδα. Αυτός είναι ο άνθρωπός μου. Θεωρώ ότι έχει τεράστιες δυνατότητες. - Θα είσαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του Ολυμπιακού. Είσαι έτοιμος να γίνεις δάσκαλος; - Αισθάνομαι ακόμα πολύ νέος (γέλια)! Αν μου ζητήσουν οι προπονητές να βοηθήσω τα παιδιά με την εμπειρία τότε δεν με ενοχλεί να γίνω δάσκαλος.


- Το ξέρεις ότι τη νέα σεζόν είναι πολύ πιθανό να μπαίνεις στο παιχνίδι από τον πάγκο; Σε ενοχλεί αυτό;

- Καθόλου. Εγώ θέλω να κερδίζει η ομάδα. Όχι να παίζει καλά ο Μπλάκνεϊ. Θα παλέψω σκληρά για να γίνω βασικός κι αν δεν τα καταφέρω, η ομάδα θα είναι και πάλι κερδισμένη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.


- Κι ένα μήνυμα για τους φίλους του Ολυμπιακού;

- Τους έχω... νιώσει καλά ως αντίπαλος κι ανυπομονώ να τους ζήσω κι ως παίκτης της ομάδας. Ας βγούμε όλοι μαζί στο γήπεδο για να κερδίσουμε τίτλους για τον Ολυμπιακό. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί...


Σχολιάστε τον Ρόντρικ, εδώ.