Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

«Δεν το περίμενα ότι θα ξανασμίξουμε»

Η παρέα ξεκίνησε την πορεία της πολλά χρόνια πριν. Ήταν ακόμα αμούστακα παιδιά όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά και είχαν ως μοναδικό ενδιαφέρον την πορτοκαλί μπάλα. Μαζί πέτυχαν πολλά. Έφτασαν ως τη δεύτερη θέση του Κόσμου. Η παρέα ξανάσμιξε στο λιμάνι και είναι έτοιμη να... σαλπάρει για νέες μεγάλες επιτυχίες.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχει αναλάβει το ρόλο του... καπετάνιου αφού είναι ο πιο παλιός της παρέας που ανέβηκε στο «ερυθρόλευκο»... πλοίο. Φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού για δυο χρόνια και όπως ήταν φυσιολογικό θα είναι αυτός που θα αναλάβει να βάλει τα φιλαράκια του στο κλίμα της ομάδας: «Κάθε φορά που ανακοινωνόταν η απόκτηση ενός εκ των παιδιών χαιρόμουν πάρα πολύ.

Είναι αλήθεια ότι όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ δεν περίμενα ότι θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί. Μόνο ίσως στην εθνική ομάδα. Τώρα όμως θα είμαστε όλοι μαζί, τόσο η παρέα του ΠΑΟΚ όσο και η παρέα της Εθνικής».

Αυτές τις μέρες, ο «Βασιλό» βρίσκεται στο Καρπενήσι με την Εθνική ομάδα κι εκεί έχει δίπλα του, τους Μαυροκεφαλίδη και Βασιλειάδη: «Ήδη έχω αρχίσει να τους κατατοπίζω για την ομάδα. Μαζί με τον Γιάννη (σ.σ. Μπουρούση). Τους εξηγούμε τα πάντα ώστε να είναι πιο έτοιμοι όταν θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις τους με την ομάδα. Το ίδιο έχω κάνει και με τ’ άλλα παιδιά που έχουμε μιλήσει αρκετά στο τηλέφωνο».

Το φετινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έχτισε την ομάδα από την αρχή διατηρώντας μόνο πέντε παίκτες από το περσινό ρόστερ. Η ομάδα επένδυσε στη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ: «Δεν θέλω να λεω πολλά λόγια. Θέλω να ελπίζω ότι το τρόπαιο που περιμένουν όλοι εδώ και πολλά χρόνια, θα έρθει. Η ομάδα έκανε φέτος μια μεγάλη επένδυση και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να βιαστούν να μας κρίνουν από κάποια άτυχα αποτελέσματα που μπορεί να έρθουν στην αρχή. Αυτή η ομάδα θα έχει και παρόν, μα προπάντων σπουδαίο μέλλον».

Το μυαλό του Πυργιώτη φόργουορντ είναι αυτές τις μέρες στην Εθνική ομάδα: «Όλα πάνε καλά με τον τραυματισμό μου και σιγά, σιγά μπαίνω στις προπονήσεις. Το σημαντικό είναι να είμαστε όλα τα παιδιά υγιής. Και στην Εθνική ομάδα και στον Ολυμπιακό αργότερα».

Σχολιάστε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Βασιλόπουλου εδώ