Σάββατο 4 Αυγούστου 2007

«Αυτή η ομάδα... χτίζεται για πολλά χρόνια»

Όταν ήρθε πέρσι στον Ολυμπιακό ήταν μια επένδυση για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Με τις κινήσεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι, είναι πλέον μέλος της παλιάς φρουράς των «ερυθρόλευκων». Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση που αυτές τις μέρες έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ανδρών.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ μίλησε για τις κινήσεις που έκανε ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι: «Από τη στιγμή που υπήρχε το σκεπτικό να επενδύσει η ομάδα σε νέους και ταλαντούχους παίκτες, τότε θεωρώ ότι οι κινήσεις που έγιναν είναι ιδανικές. Σίγουρα η ομάδα χτίζεται από την αρχή κι αυτό είναι δύσκολο, αλλά την υγεία μας να έχουμε, καλή διάθεση, να καταλάβουμε γρήγορα τον τρόπο παιχνιδιού που έχει στο μυαλό του ο κόουτς και με πολύ προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».

Ο Μπουρούσης δεν στάθηκε μόνο στους νέους παίκτες που θα έχει στο πλευρό του τη νέα σεζόν: «Δεν είναι μόνο τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι φέτος θα έχουμε τον κανονικό Ματσιγιάουσκας μαζί μας. Όχι τον «Μάτσας» που έπαιζε πέρσι με το ένα πόδι και πάλι έδειχνε την αξία του. Είναι ο ηγέτης μας και με το πάθος που έδειχνε πέρσι όταν δεν ήταν έτοιμος, έδειξε σ’ όλους τι πρέπει να περιμένουμε φέτος».

Ο 24άχρονος σέντερ θεωρεί ότι με τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα, το μέλλον ανήκει στον Ολυμπιακό: «Αυτή η ομάδα που... χτίζεται θα πρέπει να μείνει για πολλά χρόνια μαζί. Υπάρχει περίσσευμα ταλέντου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει τώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί, να γίνουμε μια γροθιά και στη συνέχεια όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους».

Ο «Μπου» δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα στους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους: «Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει το πιο σωστό κριτήριο. Είναι δεδομένο ότι η διοίκηση ξοδεύει πολλά χρήματα για να δει την ομάδα και πάλι στην κορυφή. Αυτή την προσπάθεια θα πρέπει και είμαι σίγουρος ότι θα τη στηρίξει ο κόσμος του Ολυμπιακού».

Σχολιάστε τις δηλώσεις Μπουρούση
εδώ