Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Mέρες Σαρασ-ίτιδας στο λιμάνι της καρδιάς μας!!!

Μέχρι πρότινος κυκλοφορούσε ως φήμη. Ο καπνός έβγαινε, κάπου εκεί, από γραφεία του Ολυμπιακού, όπου σιγοκαίει η επιθυμία των αδελφών Αγγελόπουλων να φέρουν στους ερυθρόλευκους έναν παίκτη, που εκτός από ουσία, θα προσφέρει και ενθουσιασμό στο άκουσμα του ονόματός του. Ποιος είναι πιο κατάλληλος από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους; Ο Λιθουανός γκαρντ βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού κι αυτό είναι κάτι που παραδέχτηκε επισήμως πια ο μάνατζερ του Σάρας, ο Ιταλός Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι.

«Ναι, έχω μιλήσει για τον Ολυμπιακό, όπως και με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες για τον Σαρούνας. Υπάρχει μία συζήτηση, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει πρόταση από τη στιγμή που ο Σάρας δεσμεύεται από συμβόλαιο με το Γκόλντεν Στέιτ» είπε ο Μπαλντούτσι, ο οποίος δε δίστασε να πει ότι πρόκειται για μια «ακριβή» μεταγραφή, που καθιστά δύσκολη τη μετακίνησή του σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Ωστόσο… «θα έλεγα ότι κάθε σύλλογος που θέλει να κάνει κάτι μεγάλο κι έχει υψηλές φιλοδοξίες θα έκανε τεράστιο λάθος αν δεν ασχολείτο με τον Σάρας. Ακόμα κι αν έχει κλείσει το ρόστερ του»

Το πρόβλημα είναι ότι χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει στην υπόθεση του Γιασικεβίτσιους… Το Γκόλντεν Στέιτ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει.

«Η αλήθεια είναι ότι έχω εκνευριστεί με ό,τι ακούω γύρω από αυτή την υπόθεση. Αυτές οι δουλειές είναι αδύνατον να γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι άλλη αγορά το ΝΒΑ και άλλη η Ευρώπη. Στην Αμερική ο παίκτης, από τη στιγμή που υπογράφει συμβόλαιο, βρίσκεται στην απόλυτη δικαιοδοσία της ομάδας του, η οποία, ουσιαστικά, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δίχως να εξασφαλίσει την έγκριση του αθλητή. Απλά τόσο εγώ, όσο και ο Σαρούνας βρισκόμαστε πλέον σε ετοιμότητα και προετοιμάζουμε το έδαφος σε περίπτωση που στο ΝΒΑ γίνει κάτι που να μη μας αρέσει. Για αυτό το λόγο έχω μιλήσει σε κάποιες ομάδες στην Ευρώπη. Χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Η υπόθεση μπορεί να τελειώσει σε ένα χρόνο, σε ένα μήνα, ή σε μία εβδομάδα, Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το χρονοδιάγραμμα, διότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σε ένα παίκτη με συμβόλαιο. Καταλαβαίνω ότι οι ομάδες βιάζονται, αλλά ο Γιασικεβίτσιους ανήκει στο Γκόλντεν Στέιτ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».
Και κατέληξε λέγοντας: «Ο Σαρούνας είναι επαγγελματίας και δεν απορρίπτει τίποτα. Επειδή μιλάμε για έναν άνθρωπο, που έχει συναίσθημα, είναι αλήθεια ότι η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι βρίσκονται στην καρδιά του, επειδή στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε αυτές, κατακτώντας τρεις φορές την Ευρωλίγκα. Από εκεί και πέρα όμως, δε αρνείται τίποτα. Υπάρχουν όμως πολύ σοβαρές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν. Πρώτον, η επιθυμία του Σάρας να συνεχίσει στο ΝΒΑ και να βρει το χρόνο συμμετοχής που ο ίδιος θέλει εκεί. Δεν είναι κάτι που επιθυμεί να το εγκαταλείψει. Και δεύτερον είναι το συμβόλαιο που τον δεσμεύει με τους Γκόλντεν Στέιτ. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Πολύ δύσκολα. Θα δούμε όμως Εχετε υπομονή».
Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να πείσει το Golden Boy να ντυθεί στα ερυθρόλευκα?Είναι κατι που χρειάζεται χρόνο για να το μάθουμε και το τυπικό τουλάχιστον μέρος της συμφωνίας θα αργήσει να πάρει σάρκα και οστά.Eμείς μένει να κάνουμε υπομονή να περιμένουμε τη θετική κατάληξη της υπόθεσης και να ευχηθούμε οτί τη νεα χρονιά η ομάδα μας θα κατακτήσει τίτλους σε ελλάδα και ευρώπη.
Σχολιάστε την αναμενόμενη έλευση Σάρας στο λιμάνι εδώ