Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Μοντεπάσι Σιένα - Ολυμπιακός 86-84

Σε ενα ματς που εξελιχτηκε σε τεραστιο ντερμπυ αναμεσα στις δυο ομαδες, οι Ιταλοι καταφεραν να επικρατησουν του Ολυμπιακου με σκορ 86-84, διατηροντας ετσι το αηττητο της εδρας τους τοσο στην Ιταλικη Λιγκα, οσο και στην Ευρωλιγκα. Οι Πειραιωτες πληρωσαν την τραγικη περιφερειακη τους αμυνα, δεχομενοι 14 τριποντα απο τους Ιταλους, δηλαδη κατι περισσοτερο απο τους μισους ποντους της Ιταλικης ομαδας, ενω ειχαν και κακη αποδοση στα αμυντικα ριμπαουντ, δυνοντας ετσι την δυνατητα στους αντιπαλους τους, να παρουν πανω απο 10 επιθετικα ριμπάουντ.

Απο την πλευρα της ομαδας του Ολυμπιακου, σε καλη μερα βρεθηκαν ο Κιντελ Γουντς που πετυχε 20 ποντους, ο Μαρκ Τζακσον που πετυχε 21 ποντους και ο Γιωργος Πριντεζης που πετυχε 17 ποντους και μαζεψε 8 ριμπαουντ, βαζοντας παραλληλα και ενα τριποντο. Απο τους Ιταλους, σε πολυ καλη μερα βρεθηκαν οι Σατο που πετυχε 23 ποντους, ο Θόρντον που πετυχε 17 ποντους, ενω εκπληκτικη εμφανιση στο ζωγραφιστο της ομαδας της Σιενα, εκανε ο Στονρουκ και ο Λαβρινοβιτς με 10 και 11 ποντους αντιστοιχα. Για τους ερυθρολευκους, εκτος κλιματος φανηκε ο MVP της ομαδας του Πειραια, Άρβιντας Ματσιγιαουσκας, που πετυχε μολις 13 ποντους, ενω ο μεσος ορος του στην Ευρωλιγκα βρισκοταν γυρω στους 28 ποντους ανα αγωνα!

Σχολιάστε την ήττα της ομάδας μας στα φορουμ του thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 41-39, 60-63-, 86-84.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Σιένα (Πιαντζιάνι): Μαιντάιρ 9 (1), Θόρντον 17 (4), Καουκένας 10 (2), Στόνρουκ 10 (2), Λαβρίνοβιτς 11 (1), Ιλιέβσκι 3 (1), Ρες, Έζε, Καραρέτο 3 (1), Σάτο 23 (2)

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ, Τεόντοσιτς 8, Γουντς 20 (4), Πρίντεζης 17 (1), Τζάκσον 21, Βασιλειάδης 2, Ματσιγιάουσκας 13 (1), Μπουρούσης 3, Μαυροκεφαλίδης

Γκέρσον: "Είμαστε κοντά"
Την πεποίθησή του, ότι δεν θα αργήσει η μέρα που ο Ολυμπιακός θα κερδίζει και τα δύσκολα εκτός έδρας ματς, εξέφρασε ο Πίνι Γκέρσον.

"Ήταν καλό παιχνίδι κι από τις δυο ομάδες και το δείχνει η αξιολόγηση που είχαν. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να γίνουμε καλοί υπό καθεστώς άγχους. Χάσαμε από την ΤΣΣΚΑ και από τη Σιένα στο τέλος. Στο άμεσο μέλλον θα ξέρουμε πως να κερδίζουμε στο τέλος τέτοια παιχνίδια κι εκτός έδρας. Παίξαμε καλά, αλλά μερικά λάθη μας στο τέλος έδωσαν τη νίκη στη Σιένα."

Όσον αφορά στον Κουιντέλ Γουντς, που ήταν από τους κορυφαίους των "ερυθρολεύκων" στο παιχνίδι, τόνισε: "Ήταν μία σκληρή ήττα. Πήραμε κάποιες κακές αποφάσεις στο τέλος, ειδικά εγώ αλλά η ζωή συνεχίζεται. Έκανα λάθος που άφησα τον Θόρτον στο τρίποντο, αλλά πήγα στη βοήθεια. Κάθε φορά που παίρναμε διαφορά κάναμε λάθη. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Φτάσαμε κοντά αλλά μας γλίστρησε η νίκη από τα χέρια. Πρέπει να συνεχίσουμε να σπρώχνουμε."

Πιανιτζάνι: "Δεν μας δυσκόλεψε ο Πίνι"
Αιχμές κατά της διαιτησίας άφησε ο προπονητής της Μοντεπάσκι, Σιμόνε Πιανιτζάνι, που ξεκαθάρισε ότι τα επιθετικά συστήματα του Πίνι Γκέρσον δεν τον δυσκόλεψαν αφού ήταν... τα γνωστά.

"O Ολυμπιακός είναι κορυφαία ομάδα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κερδίσαμε. Ήταν πολύ θεαματικός ο αγώνας και γενικά πρέπει να σταθούμε σ' αυτό. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν πολύ καλά, αλλά κάποια στιγμή έχασαν τον ρυθμό τους από τη δική μας απόδοση και την πίεση του κοινού, κάνοντας λάθη που εμείς εκμεταλλευτήκαμε. Τα επιθετικά ριμπάουντ μας βοήθησαν στο να "κλέψουμε" τη νίκη. Είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός στην Ευρωλίγκα. Αυτή η νίκη μας έδωσε ενθουσιασμό γιατί είναι πολύ σημαντική από βαθμολογικής πλευράς, χωρίς να σημαίνει ότι κάτι έχει τελειώσει κιόλας."

"Δεν καταλαβαίνω τη συμπεριφορά των διαιτητών σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Σε τρεις περιπτώσεις, ο Τζάκσον έκανε βήματα. Παρότι ήταν περίεργη η διαιτησία, πιέσαμε πολύ και με τη βοήθεια του κοινού μείναμε ζωντανοί και κερδίσαμε. Ο Γκέρσον έπαιξε ζώνη και στην επίθεση τα γνωστά του συστήματα, χωρίς να μας δυσκολέψει και στο τέλος όταν γύρισε την άμυνα σε μαν του μαν είχαμε ανέβει ψυχολογικά."