Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Άνετη πρόκριση...

Με τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ να είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού με 20 πόντους, οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο της ΑΕΚ με 69-83 και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, οπου εκει θα βρουν ως αντιπαλο τον Αρη.

Ο Ολυμπιακος εδειξε πολυ καλυτερος καθ'ολη την διαρκεια του αγωνα και τελικα καταφερε να παρει το ροζ φυλλο αγωνα, με σχετικη ευκολια. Η ομαδα του Πειραια πηραν μια διαφορα 10 ποντων απο την αρχη του αγωνα, και δεν την εχασαν παρα στα μεσα του 4ου δεκαλεπτου οπου η αεκ προσπαθησε να κανει μια αντεπιθεση διαρκειας μειωνοντας την διαφορα στου 6 ποντους. Εκει ομως μιλησε η κλαση και η εμπειρια των παικτων του Ολυμπιακου. Πατησαν το γκαζι και καθαρισαν τον αγωνα.

Για τον Ολυμπιακο ξεχωρισαν οι Ροντρικ Μπλακνει, Αρβιντας Ματσιγιαουσκας, Γιωργος Πριντεζης και Γιαννης Μπουρουσης. Απο την αεκ, την κατα τα αλλα φιλοτιμη προσπαθεια, εκαναν οι Μπαρλος, Ουεσον και Κυριτσης.

Σχολιαστε τον αγωνα στα φορουμς του thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 34-42, 51-60, 69-83

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 10 (2), Σι 9, Τσάμης 3 (1), Κυρίτσης 9, Χατζής 6, Μπάρλος 15 (2), Σίμτσακ, Ριβέρα 7 (1), Βασίλιεβιτς 6 (2), Πάβιτς 4.

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 20 (2), Παπαμακάριος 4, Γουντς, Ματσιγιάουσκας 19, Πρίντεζης 12, Μπουρούσης 10 (2), Τσακαλίδης 2, Τεόντοσιτς 2, Βασιλόπουλος 2, Βασιλειάδης 6 (2), Τζάκσον 6 (1).

Μετά το τέλος του ματς ο Πίνι Γκέρσον τόνισε: "Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την ίδια ομάδα δύο φορές την ίδια βδομάδα. Προετοιμαστήκαμε με έναν διαφορετικό τρόπο για αυτό το παιχνίδι. Και το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε. Δεύτερον ήταν θετικό ότι σε ένα εκτός έδρας ματς τους σταματήσαμε κάτω από τους 70 πόντους. Χωρίς πολύ καλή επίθεση σκοράραμε 83 πόντους, ενώ η ΑΕΚ είχε 13 περίπου πόντους στη λήξη των επιθέσεων. Αυτό που είναι σημαντικότερο είναι να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια και να συνεχίζεις στις επόμενες φάσεις".

Αναφορικά με τις υπέρ του διαφορές που χάνει ο Ολυμπιακός, είπε: "Διαφορές (που τις χάνει κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια): Στο μπάσκετ υπάρχει το momentum. Ξέραμε τους λόγους που γίνεται αυτό. Το σημαντικό είναι ότι επανήλθαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και κρατήσαμε στο τέλος της διαφορά. Οι 69 πόντοι σε εκτός έδρας ματς και απέναντι σε μια ομάδα με καλούς παίκτες είναι πολύ σημαντικό, όπως κι επίσης το γεγονός ότι δεχτήκαμε λιγότερους από 17 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο.

Υπάρχουν ματς που σκοράρουμε 100 πόντους και κερδίζουμε κι υπάρχουν άλλα που κρατάμε τον αντίπαλο κάτω από 70 πόντους και κερδίζουμε. Οι παίκτες το ξέρουν αυτό και πρέπει να έρχονται στην προπόνηση δίνοντας το 110% των δυνατότητων τους. Όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει εγγύηση για τα λεπτά συμμετοχής. Το προηγούμενο ματς δεν είναι… ασφάλεια ότι θα παίξεις στο επόμενο. Πρέπει να κερδίζεις το χρόνο σου κάθε μέρα στην προπόνηση. Παίζουμε χωρίς τον Γκριρ και τον Γουντς. Οι παίκτες το ξέρουν αυτό και ανταποκρίνονται. Οι Έλληνες κι ο Μπλάκνεϊ που είναι πολύ έμπειρος παίκτης κέρδισαν το παιχνίδι".

Αγγέλου: "Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια"

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: "Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια το παιχνίδι. Καλή επιτυχία στη συνέχεια. Εμείς προσπαθήσαμε. Αναγκάσαμε για ακόμη μια φορά να παίξει χωρίς τους ψηλούς του, αλλά μας ανάγκασε να κάνουμε και πάλι πολλά λάθη. Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε από αυτό το ματς και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο ένα ο Ολυμπιακός ερχόταν από την Ισπανία και αναγκάστηκε να παίξει ζώνη. Είδαμε πως αντιδράσαμε απέναντι σε μια χαλαρή άμυνα. Στο δεύτερο έπαιξε εντός έδρας σε ένα εύκολο παιχνίδι. Είχε ενέργεια και την έδωσε στην άμυνα. Στις επόμενες ημέρες θα αξιολογήσουμε τα συμπεράσματα των δύο παιχνιδιών και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας".

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση που χρειάζεται η ΑΕΚ, είπε: "Έχουμε δικαίωμα για τρεις αλλαγές στον πρώτο γύρο και δύο στο δεύτερο. Υπάρχουν 2-3 σενάρια τα οποία εξετάζουμε για να κάνουμε την ομάδα ανταγωνιστική. Αυτή τη στιγμή τα συζητάμε". Για τον Κουτλουάι τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει, ενώ σε σχέση με το θέμα του Έιβερι, δήλωσε: "Οι παίκτες δεν είναι μηχανές δεν είναι άνθρωποι.

Είχε ένα προσωπικό ζήτημα η διοίκηση του επέτρεψε να φύγει και θα γυρίσει στις 24 του μηνός. Πήρε άδεια προσωπικά από μένα και τον περιμένουμε. Προσπάθησε να αναβάλει το γάμο του έκανε μεγάλη προσπάθεια (η αγωνιστική ήταν εμβόλιμη λόγω προλυμπιακού). 'Ηταν και πολύ κύριος και πολύ επαγγελματίας. Πήρε άδεια και θα επιστρέψει".